Loop jij een stuk(je) mee met Sameena’s Ultrarun?

en vraag samen met haar aandacht voor straatintimidatie!

foto's eigendom van Runnersworld

Op vrijdag 10 juni startte Ultraloopster  Sameena een ultrarun langs alle Runnersworld-filialen om aandacht te vragen voor de toenemende vormen van straatintimidatie. Tijdens dit event loopt  Sameena een week lang hard. Loopt jij met haar mee?

Samen hardlopen

Ken je die scenes nog uit de film Forrest Gump, waarin Forrest tijdens het hardlopen wordt gesteund door vele andere hardlopers en ze samen kilometers afleggen? Sameena hoopt ook op jullie support. Loop samen met haar hard om aandacht te vragen voor straatintimidatie.

Sameena van der Mijden

Maar eerst; wie is Samen van der Mijden eigenlijk? Sameena  is een Nederlandse ultraloopster en HOKA-racer. Met het ultralopen legt ze via haar platform verbinding met maatschappelijke thema’s als seksueel geweld, mensenhandel en straatintimidatie: Sharing Stories While Running.  Haar boek  ‘Sameena, mijn ultrarun uit de gedwongen prostitutie’ is te koop bij diverse filialen. Over hoe Sameena ooit is begonnen met hardlopen vertelt ze in een aflevering van de podcast “Looppraat“.

Volg Sameena Van Der Mijden @sameenavandermijden

Straatintimidatie

Veel mensen in het algemeen hebben last van straatintimidatie en voelen zich met regelmaat onveilig op straat. Volgens de CBS-veiligheidsmonitor zijn hardlopers zelfs twee keer zo vaak slachtoffer van geweld of van de dreiging tot geweld. Tijd om hier verandering in te brengen. Om aandacht te vragen voor de toenemende vormen van straatintimidatie, gaat Sameena een ultrarun lopen langs alle Runnersworld-filialen. Ze daagt iedereen uit om zijn of haar ervaringen te delen en een deel van de route mee te lopen. Samen staan we sterker en proberen we op deze manier daders in te laten zien dat straatintimidatie niet oké is. Zo dragen we met zijn allen een steentje bij aan een veiligere leefomgeving.

Met dit event kan jij ook meelopen! Daarnaast kan je er jouw verhaal kwijt en heb je de mogelijkheid om HOKA te testen. Loop jij met ons mee?

Meer info?

Over wat je precies kunt verwachten, waar je mee kunt lopen lees je meer op de speciale pagina die Runnersworld heeft opgezet.

Aanmelden kan hier!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.