Lekker Spontaan

Van vijf naar tien

Trainen naar 10 kilometer, het is even wennen. In mei schreef ik me in voor de 6 EM (9,6 km) bij de Bridge to Bridge. Leek me een goede stok achter de deur om uit de 5-7 kilometerzone te komen. Aandachtspuntje: de training vraagt wat meer planning!

Daag, korte uitstapjes!

Een vijf kilometerrun kun je – als je eenmaal zover bent – redelijk spontaan lopen. Zelfs inclusief de beslissing om de deur uit te gaan, ben ik in maximaal een uurtje rond. Omkleden, warm-up, lopen, coolddown en douchen. Dat is richting de 10 kilometer wel anders. Dan is het loopgedeelte alleen al goed voor een uur.

Hallo, kaarten van Arnhem

Behalve goede timing en planning vormt ook de route uitstippelen een aandachtspuntje. Twee keer hetzelfde rondje van vijf kilometer vind ik niet leuk genoeg. De cirkel moet groter! Mijn navigatievaardigheden zijn niet top, dus het is soms een verrassing waar ik uitkom. Of ik ben te vroeg terug. Dan draaf ik heel duf een extra ronde door de buurt om de afstand wat op te krikken.

Hoi, trainingsschema’s

In de opbouw naar de 10 kilometer gebruik ik een schema dat kortere en langere duurlopen afwisselt met intervaltraining. Dat schema ligt gemoedelijk naast mijn trainingsschema voor in de sportschool. Ook dat vraagt wat extra aandacht, nu ook de Strong Sisterrun dichterbij komt. Soms is het nogal puzzelen om alles te combineren. Ik wil nu eenmaal graag alles tegelijk kunnen ;-). En ik wil geen blessure meer. Waarmee ik gelijk het punt over alles tegelijk weer bevestig…

Lekker spontaan

Heel spontaan is het niet, nee. Maar dat zit ‘m vooral in de voorbereiding. In de uitvoering is nog zo veel vrijheid. Iets later thuis, iets meer gezien. Fijn verdwalen in je eigen stad.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.