Hoe krijg je de kids mee? Modder!!

Al onze kinderen zijn best sportief. Ze doen respectievelijk aan handbal, voetbal, hockey en voetbal. Maar als ik ze vraag of ze gezellig met me mee willen doen aan een run, dan wordt er meestal niet bijster positief gereageerd.

Beetje saai vinden ze het. Dat wordt al snel anders als er een extra dimensie aan een run wordt toegevoegd, zoals obstakels, bubbels of modder..

Modderpoel

Dus gingen dochterlief Isa (12 jaar) en ik afgelopen 14 april (ja, dat weekend dat het zo koud was en er opeens nog natte sneeuw en hagel langs kwam) enthousiast mee doen aan Mud Masters! Het was niet de eerste keer dat ik samen met Isa aan een (lokale) mudrun mee deed. Door modder rennen vond Isa al leuk toen ze een klein meisje was, evenals de andere 3 kids. Het idee van verschillende startgroepen had ze toen ze een jaar of 8 was echter nog niet helemaal door en het was dan ook grappig om te zien hoe ze toch probeerde te winnen en niet snapte hoe het kon dat er nog zo veel mensen voor haar liepen, terwijl ze sprintend van start was gegaan. Op enig moment rende ze door een modderpoel waarna ze er vervolgens achterkwam dat ze nog maar op één schoen aan het rennen was. Schoen was ergens achter gebleven in de modder. Na een duik in de poel weer terug gevonden, maar ze was woest over het tijdsverlies en vooral over de voorsprong die haar broers nu hadden. Wel een wijze les geleerd, altijd je veters goed strikken bij een mudrun..

Strong Viking Run (mud editie)

Vorig jaar heb ik met zoonlief Sam (destijds 14 jaar) twee keer een Strong Viking run gedaan. In het voorjaar de mudeditie. Fantastisch om te doen, ik had alleen nog nooit zo veel modder gezien. Echt waden door de modder was dat. Afzien, maar na de finish meteen besluiten om datzelfde jaar nog een keer mee te doen! Je krijgt bij de finish een leuk finishershirt, maar een medaille krijg je bij Strong Viking pas als je minimaal 2 runs in 1 jaar hebt gedaan. Ja, zo’n medaille wilden we toch wel graag. In het najaar dus aan de start van de brother editie. Super trots op Sam, hij ging geweldig, geen obstakel was te gek voor hem. Vooral met behendigheid kwam hij over de hoogste muren heen. Die muurtjes werden mij soms te hoog. Nu is het wel zo dat iedereen elkaar helpt, dus meestal werd ik wel omhoog gehesen terwijl een ander aan het duwen was en ik, me al zoutzak voelende, de muurtjes overwon. Maar toch rende ik er een keer stiekem om heen. Ik hoorde gelijk een verontwaardigd: “Maaammm, wat doe jij nou??? Ik kom er toch ook overheen?” “Ja, Sam, maar jij bent ook veeeeel groter dan ik.” Hij was me net een paar centimeter voorbij gegroeid..

Langer dan 13 km….

Sam en ik hadden ons overigens ingeschreven voor de 13 kilometer. Toen we het bordje met 12 kilometer voorbij liepen keken we uit naar de finish. Maar het duurde en duurde, we kwamen zelfs weer een obstakel tegen en vroegen uiteindelijk aan iemand die er bij stond of we dat bordje van 12 km wel goed gezien hadden. Ja, dat klopte, maar de afstand was eigenlijk 15 kilometer geworden bij het uitzetten van de run. Ah, oke, daarom duurde die laatste kilometer zo lang.

Lees ook: obstacleruntips over techniek / voeding / gear

Die tweede Strong Viking run was ook weer fantastisch om samen met Sam te doen en nu kregen we een welverdiende medaille. En het is me dan ook wel een medaille, valt gelijk op aan de medaillehanger aan de muur.

Op 14 april gingen Isa en ik goed van start. De Mud Masters is goed georganiseerd en met een gezellige warming up zit de sfeer er gelijk goed in. Voor Isa was de run soms een sprint tussen twee obstakels in, terwijl ik achter haar aan hobbelde. De obstakels zijn leuk, maar je kijkt toch een beetje uit naar de mud crawl, je wilt tenslotte vies worden. Toen we de modder in doken was het koud, zo koud. Daarna blijven lopen om warm te blijven, we hadden nog steeds de grootste lol en Isa ging als een speer. Over de finish komen voelde geweldig, deze uitdaging hadden we samen gehaald! En snel door naar de douches om op te warmen, dat was ook wel prettig.

Aanrader!

Ja, je wordt vies van een mud/obstakel run, je wasmachine zit gelijk vol en het is een hele uitdaging, maar ik kan het iedereen aanraden om eens samen met je kind, je vader, je zus, je vriend, je collega of wie dan ook te gaan doen. Je hebt gegarandeerd een super dag!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.