hardloopschema 30 min.

Leer in 12 weken 30 minuten onafgebroken hardlopen


Tips: 
 • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
 • download: hardloop-en fitnessschema's
 • koop: hardloopkleding en accessoires
 • volg ons op instagram & facebook

Het onderstaande hardloopschema is uitermate geschikt voor iedereen die nog nooit heeft hard gelopen. Dit hardloopschema zorgt ervoor dat je na 12 weken in staat bent om 30 minuten onafgebroken te hardlopen. Met dit schema dien je 3x per week te hardlopen, afgewisseld met wandelen. Zorg dat je altijd 24 uur rust neemt tussen de trainingen. Train bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag of zondag. Daarmee geef je spieren, gewrichten en pezen de kans te herstellen van de inspanningen.

Train bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag of zondag. Daarmee geef je spieren, gewrichten en pezen de kans te herstellen van de inspaningen. Spierpijn is prima, maar raadpleeg bij echte pijn of twijfel over de gezondheid altijd de huisarts!

Mocht je last hebben van behoorlijk overwicht, raadpleeg dan eerst de huisarts.

Hardloopschema 30 minuten (uitleg)

Voor iedere sessie is een warming up van 3 tot 5 minuten wandelen noodzakelijk om je spieren op te warmen. Wandel na iedere sessie ook 3 tot 5 minuten om je lichaam af te laten koelen en je hartslag weer omlaag te krijgen. Vervolgens nog 5 minuten lichtjes stretchen.

Uitleg: h= hardlopen, w=wandelen
bijvoorbeeld: 2h betekent 2 minuten hardlopen, 2w betekent 2 minuten rustig wandelen.

Open/download Hardloopschema 5km / 30 min.

preview: hardloopschema 30 minuten onafgebroken hardlopen

Beginners hardloop schema 5 km

 

8 reacties
 1. loose william zegt

  ik wo-erd 2x geveld door kuit blessure -eerst rechts en nu linkerkuit er is nu week tussen en denk opnieuw lichtjes te starten geen zweepslag maar toch was het een voelbaar kwetsuur -mag ik de proef nemen te herbeginnen

  1. Arjan zegt

   Als ervaringsdeskundige (2x) vind ik 1 week rust te weinig. Een bezoek aan de fysio kan je veel duidelijkheid geven over de ernst van de scheuring in je kuitspier en een sportfysio kan je bovendien je een gedegen advies geven en evt. tapen. Een aantal behandelingen door een fysio wordt meestal door je zorgverzekering gedekt. Wil je liever niet naar een fysio gaan, dan adviseer ik je minimaal 4 weken niet hardlopen.

 2. Suzanne Peters zegt

  Op deze website staat ook interessante informatie over de kuitblessure: https://www.hardloop.net/meest-voorkomende-hardloopblessure-kuitblessure/

 3. Tijmen zegt

  Hallo,

  Ik ben beginnend hardloper,en ben de laatste 2 weken een paar keer getroffen door een heftige pijn onder de linker kuit..therapeut waar ik toch al loop zegt niets aan doen..kan dit inderdaad overbelasting zijn?

 4. Arjan (Hardloop.net) zegt

  Hallo Tijmen,

  dat is vervelend zeg. Ik vind het lastig om daar vanaf een afstand iets over te zeggen. Je symptomen lijken op een kleine spierscheuring in de kuit. Een goede fysio kan de plek van de scheuring localiseren en je een gedegen advies geven. Meer daarover lees je op de volgende pagina: https://www.hardloop.net/meest-voorkomende-hardloopblessure-kuitblessure/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.