Drie keer hardlopen = 134 kilometer

Is het haalbaar, is het gezond en hoe doe je dat?

 

Ja, het is haalbaar en blessurevrij ook nog.

In 2017 liep ik “De 60km van Texel“, de Marathon van Tilburg en de Roparun in 56 dagen, dus het kan.
Gezien ik geniet van het vele lopen, is het maken van keuzes ook lastig. De ene keer knallen of pacer zijn of gewoon omdat het leuk/gezellig is met elkaar. Plan was heel blijven, uitlopen en genieten.
En ook dat is nu weer gelukt.

Run van Winschoten

De 50 km, in september 18, het ik afgelegd tijdens de “Run van Winschoten“. Een evenement waar je solo de 100 km of 50 km kan lopen en als estafette ook een 10×10 km.

Het was prima loopweer en Winschoten staat bekent als gastvrij, gezellig en super verzorging onderweg. Met mijn eindtijd werd ik 3de dame in de klasse 50-54 jaar. Mijn 2de keer.

Kustmarathon

In oktober ging ik voor de 2de keer de kustmarathon lopen. Goed loopweer en het strand was ook goed te lopen. De zwaarste marathon van Nederland was weer geweldig. Ook hier goede verzorgingsposten. 15 minuten sneller dan de eerste keer en met minder/amper spierpijn. Na een prachtweekend met de loopmaatjes, moesten we het mooie Zoutelande weer verlaten. Maar wie weet ben ik volgende editie weer van de partij!

Marathon van Athene

11 november 2018 stond al ruim een jaar omcirkeld in de agenda.
De Marathon Athene, daar waar marathon is ontstaan,  wilde ik eens lopen. Twee maatjes waren mee en we hebben prachtdagen gehad. Op de wedstrijddag waren we vroeg uit de veren, om 4 uur ging de wekker, en om 5.30 uur op naar de bussen welke je naar de Marathon brengt. En dan wachten tot 9.15 uur om te starten.

Na de eed af te leggen gaan we van start. Wat moet je verwachten, is het echt vals plat, van 17-34 km pittig omhoog en nog veel meer vragen waar je pas na de finish antwoord op kan geven. Het was warmer dan gepland, super verzorging om de 2,5 km, ja vals plat zeker en voor een noordeling niet echt te trainen. Een “hoge” brug hier is zeker geen Athene. Gezien het parcours over de “grote” weg gaat genoeg publiek en het woord “Bravo” was voor mij het woord van de dag. Na wat klimmen, afdalen en tunnels door kom je echt in de flow bij de laatste kilometer. Wat gaaf, al dat publiek en dan de finish in HET olympisch stadion. Geweldig.
Het was mijn 10de marathon en ik had mijn moeder symbolisch de loop met me mee. Ze is 6 jaar terug na kort ziek zijn overleden en was mijn trouwste fan. Ze zou trots op me zijn maar ik weet ook dat ze vaak gezegd zou hebben “moet dat nu allemaal, zoveel als je loopt”.

Kortom: een medaille met een mooie herinnering

En nu?

Mijn herstel was super en ik ga nu op naar de oudejaarsloop in Blijham.
Als Groningen Atletiek loopster ga ik daar proberen mijn pr te verbeteren.
(1.47,33 hoop op een 1.44,59😉)

Mijn slogan: “Je wil het, je kan het, dus doe je het.”

Geniet van elke kilometer.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.