Wat trek je aan ?

Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/voeten-binnen-appartement-doos-4569289/

Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Kledingdilemma’s. Daar ga ik het nu dus niet over hebben. Die bewaar ik voor mijn normale garderobe. Voor het hardlopen heb ik nooit kledingkeuzestress.

 Kassakoopje

Toen ik anderhalf jaar geleden begon met hardlopen, sloeg ik in een keer een effectieve garderobe in. Bestaande uit: hardloopschoenen, een tight, shirt, een goede sportbeha en een windjackje. O ja, ik kocht ook van die speciale sokken. Daarvan heb ik me afgevraagd of ik niet gewoon in een kassakoopje trapte. Van die pakjes kauwgum of twee Marsen voor een euro bij het tankstation. Ik zou weleens willen weten hoeveel mensen dat kopen! En dan beide repen opeten. Of bewaren ze er netjes één voor de volgende dag? Oké… ik dwaal af.

Mijn basissetje hardloopkleding is inmiddels uitgebreider. Wat warmers, koelers en wat extra’s omdat de loopfrequentie nu wat hoger (en stabieler) is dan toen. Maar nog altijd overzichtelijk. En omdat alles goed zit en redelijk bij elkaar past, heb ik nooit keuzestress.

Dat het past

Misschien verwacht je in het slot van dit artikel tips over hardloopkleding. Maar over de praktische waarde van zweetafvoerend materiaal, windstoppers en een zakje voor je sleutel, id-kaart en/of zakdoekje is al genoeg geschreven. Ik heb eigenlijk maar één tip: zorg dat alles past. En dat het past bij de activiteit waarvoor je het draagt.

 Als loper kom je onderweg veel ‘collega-lopers’ tegen. Sommige gun ik een fijnere broek; eentje die niet afzakt. Een beetje meer support aan de bovenkant, of juist aan de voet.

Maar hoeveel het moet kosten, welke kleur het moet zijn of welk merk: dat moet je zelf weten.

Moeten hijsen, of juist naar beneden trekken, veters opnieuw moeten strikken of een ritsje dat in je keel prikt: dat werkt niet. Laat je kleren je niet afleiden van je doel.

Soms maken zelfs sokken het verschil. Want voor wie het zich afvraagt: ik loop nog steeds hard in die sokken. De prijs, per draagbeurt gezien: echt een koopje.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.