Van 2018 naar 2019

Met nog een paar weken te gaan is 2018 voor we het weten weer achter ons.

Hoe was jouw jaar?

Zelf staat de teller wat kilometers op ruim 2200 km. En dan zullen er ongeveer 2400 km worden. Ja dat is best veel; gemiddeld 46 km in de week. Met ongeveer 3-4 trainingen is dat prima te combineren met mijn werk.

Omdat ik diverse afstanden loop zijn er veel mooie momenten

Uiteraard mijn 10de marathon, die van Athene. Het was na Tilburg en de kustmarathon mijn 3de dit jaar. Tijdens de Run van Winschoten werd ik de 3de dame in de leeftijdklasse op de 50 km.
Dat is best een eind, maar omdat het rondjes van 10 km zijn, klinkt 5 rondjes niet zo ver; psychologisch beter. Verder stond ik een aantal keer op het podium op diverse afstanden. Ook stond ik in de top 3 of 5 of 10 met de grotere lopen in mijn leeftijdsklasse.
Waar heb ik oa gelopen, Halve Egmond, midwinter Apeldoorn, CPC, marathon Tilburg, circuitrun Zandvoort, DTD, 4 mijl Groningen, 7Heuvelenloop, Mariekenloop, Alkmaar City Run, kustmarathon, Bruggenloop Rotterdam.
Pacer zijn is ook prachtig te doen en dat was ik ook bij diverse (grotere) lopen. Hoop dat vaker te doen, want niks leuker om lopers naar een doel/streeftijd te laten lopen.
Helaas ook twee keer uitgestapt met een marathon. Balen was het zeker want ik had graag op 11/11 mijn 11de marathon in Athene gelopen.
(Was nu mijn 10de en er ook blij mee)
Soms moet je keuzes maken, er is meer dan lopen, blessurevrij blijven en goed herstel is ook wat waard. Gezien ik veel lopen leuk vind is het maken van keuzes lastig. Motto is dan “ dan maar voor het uitlopen en genieten gaan”.

Wat gaat 2019 brengen?

Eerst nog even op 29-12 proberen mijn pr op de halve marathon te verbeteren.
Egmond, Stevensloop, (1/2) marathon Tilburg, 60 v Texel, Drenthe Loopfestijn, 4 mijl van Groningen en wat in de planning zit is de marathon van Praag en onder voorbehoud de kustmarathon weer. Laatste blijft een pracht evenement op eigen bodem.
Ongetwijfeld komt er nog het een en ander. De “standaard” lopen blijven toch een feestje.

Deze foto is van de 3 bijzondere lopen van dit jaar.
50 km met de Run v Winschoten, kustmarathon en marathon Athene.

Geniet van elke kilometer en vergeet niet te lachen naar de fotografen.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.