Hardlopen en je tegelijkertijd inzetten voor een goed doel…


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Dat is wat ik gedaan heb op 14 oktober 2018, en dat voelde goed!

 

Terug naar hoe het begon

Het is 8 januari 2018 en we zitten tegenover de oncoloog, ik hoor hem tegen mijn man zeggen, kwaadaardige schildklierkanker en je moet worden geopereerd, daarna word je nog behandeld met een radioactieve jodium kuur. Terwijl we middenin deze strijd zitten hoor ik de oncoloog zeggen, blaaskanker, je word eerst behandeld met 4 series van 4 chemokuren, daarna word je geopereerd, dit keer tegen mijn vader.

Rennen voor Team KWF

Ik had al vaker voorbij zien komen dat je kan rennen voor Team KWF, tijd om in actie te komen! Ik besloot om mij in te schrijven voor Eindhoven, twijfelde alleen of ik de halve of hele marathon zou lopen. Ik was immers in training voor de Rotterdam marathon en wist niet of het haalbaar was om 2 marathons per jaar te lopen. In overleg met KWF schreef ik me in voor de halve, omzetten kon te zijner tijd nog. Op 8 april jl. was de Rotterdam marathon, dezelfde avond nog heb ik Eindhoven om laten zetten naar de hele!

Je krijgt een eigen actiepagina en mijn doel was om minimaal € 500,00 sponsorgeld binnen te halen. Ik besloot om op mijn pagina een blog bij te houden en deze steeds te delen op facebook. Wow, het geld stroomde binnen en het was zo mooi en ontroerend om te ervaren hoe er werd meegeleefd en hoe ik/we werd/werden gesteund. Donaties, lieven berichten en kaartjes vanuit KWF, complimenten hoe goed ik bezig was. Toch waren de trainingen soms zwaar hoor, die hete zomer ook. Ik zat er soms echt wel even doorheen, moet ik toch niet weer terug zetten naar de halve?… Hebben patiënten de keus om de kanker, de behandeling, de operatie te halveren? Opgeven was dus geen optie.

42.195 km intens genieten

Karin: Team KWFEn dan eindelijk, de dag van de marathon, het ontvangst voor Team KWF was zo goed geregeld, zowel vooraf als naderhand. Toen iedereen er was werd het eindbedrag bekend gemaakt, Team Eindhoven € 75.975,39 waarvan € 1530,00 door mij opgehaald, het eerste huilmoment ;-). Mijn doel was 3 dubbel gehaald, nu hoefde ik het “alleen nog maar” af te maken. De marathon zelf was een prachtige race en ervaring. Ik heb 42.195 km intens genoten. Tuurlijk de laatste paar kilometers ook wel afgezien ;-).
De finish, opgevangen worden door mijn eigen man, tweede huilmoment.. Dit is een herinnering om nooit meer te vergeten.

Voor mijn gevoel was er zijn voor mijn man en vader niet voldoende, ik voelde me er zo machteloos bij. Hoe moeilijk sommige momenten ook zijn geweest dit heeft me zoveel voldoening gegeven. Voor mij was het zeker ook een vorm van verwerking, zowel de trainingen als het lopen van deze marathon.

Goed nieuws!

Karin @ Team KWFIk sluit af met goed nieuws, mijn man is kankervrij, mijn vader heeft de chemo en operatie erop zitten, en er zijn geen uitzaaiingen. Beiden kunnen herstellen en met z’n allen dit verwerken. Ik ben trots, op mijn man en vader, maar zeker ook op mezelf!

Ook jij kan rennen tegen kanker, hoe mooi is het om met je favoriete sport geld in actie te komen tegen kanker! Kijk snel op https://ik.rentegenkanker.nl/ De site zal nog uitgebreid worden met meer events de komende tijd.

Instagram: kaat_loves_to_run_trail

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.