SuperSportApp

Loop of sport je vaak alleen? Dan mis je misschien de zachte dwang van een sportmaatje. Eentje die om kwart voor zeven bij de lantaarnpaal voor je huis staat. Zodat je wel móet gaan.

Er is een alternatief: de SuperSportApp! Het enige dat je nodig hebt, is Whatsapp en wat vrienden.

 Je nieuwe uitlaatklep

Het effect van het sportmaatje kun je ook digitaal bereiken. Hoe werkt het? Heel simpel!

Gebruik jouw favoriete chat-app om een groepje te maken en kies een lekker pakkende naam (zoals SuperSportApp). De SuperSportApp is je trainingsmaatje op afstand. Heb je goede voornemens op sportvlak, dan drop je ze hier. Moeite met jezelf van de bank trekken? Ook dan zit je goed.

Jezelf ‘op scherm’ ergens aan committeren schept een bepaalde verantwoordelijkheid. Als je twijfelt om te gaan en je deelt dat, is het duwtje van een van je vrienden misschien net genoeg om alsnog te gaan. Zijn ze even offline? Dan helpt het bij mij vaak al om mijn eigen twijfel terug te lezen. “Ik heb niet zo’n zin”, “ik ga denk ik morgen”, of “misschien gaat het regenen”… klinkt als excuus echt beter in je hoofd dan wanneer het op beeld staat.

Zo haal je er het maximale uit

Ik maakte onze SuperSportApp op 7 januari 2013. Bijna twee en half jaar later wordt deze nog volop gebruikt. Zo haal je het maximale uit je SuperSportApp:

  • Plan je workouts en deel je planning in de groep.
  • Deel leuke hardlooproutes, oefeningen, zoveel-dagen-challenges of leuke workout video’s met elkaar. Ook al doet iedereen een andere sport, je komt regelmatig dingen tegen die ook voor jou interessant zijn.
  • Zie je leuke loopevenementen voorbij komen? Drop ze in je SuperSportApp. Wie weet zijn er meer liefhebbers en kunnen jullie samen de uitdaging aangaan.
  • vraag anderen je te houden aan je geplande workouts. Wil je echt hardcore gaan, voeg er dan een consequentie aan toe. Liefst eentje waar de rest veel plezier van heeft. Een rondje tijdens het stappen als je verzuimt, bijvoorbeeld
  • Ben je geweest? Gooi het in de app! De ‘sterke armpjes’, ‘duimpjes omhoog’ en powerrrrrs zullen je om de oren vliegen. Versterking van je goede gedrag! En best motiverend voor een volgende keer, als je dat gevoel weet vast te houden.
  • Het is het leukst als iedereen bijdraagt. Je hoeft niet allemaal 7x per week fanatiek te trainen. Maar ‘lurken’ op de achtergrond, af en toe een duimpje omhoog versturen… Dat is geen echte bijdrage. De waarde zit hem juist in het oppeppen en elkaar stimuleren.
  • In deze vertrouwde omgeving kun je wél prima een roodhoofdenvergelijk. Vooral in de zomer levert dit interessante beelden op.

Natuurlijk kun je zo’n groepje ook starten met gelijkgestemden op sportgebied. Binnen je hardloopgroep bijvoorbeeld. Dan kan het ook handig zijn om trainingsafspraken te maken, of een oproepje te doen voor wie met je meeloopt. Ik denk dat je er met vrienden iets anders uithaalt, je deelt dan toch wat andere dingen. En als het goed is, maak je elkaar daardoor nog een beetje sterker.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.