Running blind: hardlopen met een visuele beperking

foto eigendom van Nationale Nederlanden

Tijdens de 2022 editie van de Zevenheuvelenloop streden hardlopers met een visuele beperking om meer dan de medaille van de Zevenheuvelenloop. Er werd gestreden om het Nederlands kampioenschap!

Op zondag 20 november 2022 werd het Concertgebouw ‘De Vereeniging” aan het Keizer Karelplein in Nijmegen tijdelijk voor een  dag overgenomen door hardlopers met een visuele beperking, hun begeleiders en supporters. Verzekeraar Nationale Nederlanden ontving hen daar met open armen en zorgde dat zij niets te kort kwamen. “Running Blind” (volg ze op instagram!) heet de organisatie die door Nationale Nederlanden en vrijwilligers worden gesteund en die mensen die kampen met een visuele beperking en het hardloopvirus laten hardlopen.

Johanny Gelens: beste Nederlands vrouw

Johanny Gelens, in het verleden Nederlands kampioen Running Blind liet zich dit jaar tijdens het Nederlands kampioenschap Running Blind begeleiden door NN Running Team ambassadeur en veertienvoudig Nederlands kampioen Michel Butter. Dat zorgde voor een geweldig resultaat. Uit handen van Erben Wennemars ontving zij dit jaar op het podium van het Concertgebouw  de prijs voor de snelste vrouw.  In onderstaande video leggen Johanny en Michel uit hoe zij samen trainen en wat de taak van de buddy is.

Tim Tadema: Nederlands kampioen

De nieuwe Nederlands kampioen is Tim Tadema. Hij liep de wedstrijd in 1.06.20 en kwam daarmee samen met zijn begeleider Frank Eikenaar als 1e overall over de streep. Aan hem werd de wisseltroffee uitgereikt.

Podcast over Running blind

De bekende hardlooppodcast Susy Q&A van Runner’s World besteedde ook aandacht aan Running Blind. Michel Butter vertelt hoe hij buddy werd en hoe het was om met een blinde hardloper een wedstrijd te lopen. Tussen de opnames door liep presentator Imo Muller zelf ook de NN Zevenheuvelenloop en Susan Krumins was razende reporter in Nijmegen. Ook de voorzitster van Running Blind, Netty Dorrestijn en NK deelneemster Carin van Zwienen schuiven aan.

Word hardloper of buddy

Ben je als loper met een visuele beperking op zoek naar een buddy, of wil je jezelf opgeven als buddy? Doe dan hier een aanmelding of bezoek Runningblind.nl.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.