Obstacle Run Kalender 2019

photo credits: thejcbmudrun.co.uk

Menig hardloper zoekt vandaag de dag steeds nieuwe uitdagingen. De tijd dat hardloopwedstrijden slechts bestonden uit een paar rondjes rond de kerk en werden georganiseerd door de vrijwilligers van de plaatselijke atletiekvereniging, is voorbij.

Tegenwoordig zoeken veel hardlopers naar evenementen waaraan zij met vrienden, collega’s en zelfs het hele gezin kunnen deelnemen. Ik doel op evenementen zoals Mud Masters, Strong Viking en The Breakout Run oftewel OCR’s. Dat staat voor Obstacle Course Races. Deze uitdagende combinatie van hardlopen en veelal (militaire) obstakels komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Daar organiseerde Ultramarathon en Iron Man atleet Joe de Sena in 2009 de allereerste Spartan Race.

Inmiddels is ook Nederland al enige jaren gek op ‘hardlopen met obstakels’.

Waar moet je zijn voor je eigen portie modder, gratis blauwe plekken en spierpijn? Een kalender met alle Obstacle races (of obstacle runs) is terug te vinden op de website Obstakels.com.

Uiteraard zijn op de kalender de bekende grootschalige obstacleruns en mudruns terug te vinden, maar ook de kleinschalige (vaak goedkopere) lokale runs en obstacleruns voor de hele familie. Bij een aantal runs kun je gebruik maken van een kortingscode. Daarmee ontvang je een korting op obstacleruns.

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.