Nieuw op de markt: Maurten Gel 100

copyright photo: Maurten.com

Energiegels zijn een handige manier om tijdens duurlopen de energiehuishouding in het lichaam op peil te houden. Gels zijn makkelijk om onderweg mee te nemen en zijn er in verschillende soorten, smaken en samenstellingen.

Lees ook: Hardlooprepen en gels; handig en nuttig?

Een nieuw soort gel van Maurten

Het afbreken van de voorraad koolhydraten in je lijf is één van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid tijdens het hardlopen. Vandaag besteden we aandacht aan een nieuwkomer. De “Gel 100” van Maurten. Onder andere All4running verkoopt dit nieuwe product van Maurten. Deze gel zorgt ervoor dat vermoeidheid wordt beperkt en je nog wat extra kilometers kan afleggen!

Smaak!

Daar waar de meeste gels bestaan uit water, siroop, zout en smaakstoffen heeft de Gel 100 juist een relatief neutrale smaak en een meer vaste vorm. Ik vind dat persoonlijk erg prettig. Dus geen zoete nasmaak en plakkerige mond en handen. Hoewel de vorm iets vaster is, vond ik het aanvullen/vermengen met een slok water niet nodig.

Hydro-gel technologie

De Hydrogel-technologie in de gel van Maurten zorgt ervoor, dat de sportgel direct naar hydrogel wordt omgezet door het zuur in de maag. De hydrogel verzekert, dat de voedingsstoffen gemakkelijk door de maag en darmen getransporteerd worden. Hierdoor worden de voedingsstoffen zo snel en zo effectief mogelijk opgenomen.

Gebruik gel

Aanbevolen gebruik: Je kunt een Maurten Gel 100 Sportgel innemen net voor, tijdens of direct na je training of run. Het wordt aanbevolen één tot maximaal drie gels per uur te consumeren. De gels kunnen gemakkelijk worden meegenomen in een zak of in een belt.

Eigenschappen:

  • 25 gram koolhydraten per gel
  • Inhoud per gel: 40 gram
  • Levert snel energie
  • Gemakkelijk mee te nemen
  • Hydrogel-technologie zorgt voor een gemakkelijke opname van voedingsstoffen

Drink Mix 160

Zoals je in de bovenstaande afbeelding ziet, heeft Maurten ook een drink mix genaamd “Drink Mix 160“. Wil je die of andere producten van Maurten eens proberen? Meer informatie daarover lees je op All4running.nl.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.