Herstellen na een Obstaclerun (5 tips)

Een obstaclerun is niet alleen een gave uitdaging die je samen met vrienden, familie of collega’s beleeft. Het is ook een activiteit die veel vraagt van de deelnemers; een mix van uithoudingsvermogen, kracht en techniek. Hoe je daarvan het beste kunt herstellen lees je in dit artikel.

Door na een obstaclerun de volgende tips op te volgen ben je binnen mum van tijd van de spierpijn af en herstel je zo voorspoedig dat je niet weet hoe snel je op de website van Mudmasters of Strong Viking tickets voor de volgende obstaclerun moet aanschaffen.

Tip 1: Vocht aanvullen
Je hebt veel vocht verloren op het parcours. Het is daarom belangrijk om voldoende water bij te tanken. Drink meer dan je normaal gesproken zou doen. Probeer na de run een liter extra water te drinken. Probeer de dag daarna in totaal 2 liter water te drinken.

Tip 2: Eet gezond
Die dikke hamburger na de finish mag natuurlijk niet ontbreken. Die heb je namelijk meer dan verdiend. Om je spieren te herstellen en sterker te worden, is gezonde voeding ook belangrijk.  Extra eiwitten van goede kwaliteit helpen hierbij.  Een eiwitshake is een snelle en makkelijke manier om dat te doen.

Tip 3. Chill
Als je zin hebt om te rusten en te relaxen, dan is het goed om naar je lichaam te luisteren. Dus plof neer en ontspan! Natuurlijk is het helemaal top als je iemand kan charteren die je spierherstel extra op weg komt helpen met een massage.

Tip 4. Blijf bewegen
Door (licht) te blijven bewegen, kom je sneller van je spierpijn af. Denk hierbij aan een wandeling, afgewisseld met rustig joggen en stretchen of op een rustig tempo fietsen.

Tip 5. Slaap goed
Eigenlijk zou deze tip op nummer 1 moeten staan. In je slaap gebeuren er wonderen. Bij een goede nachtrust (of extra tukkie tussendoor) komt je lichaam tot rust en herstelt het lichaam zich.

Bron: mudmasters.nl

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.