Halve van Oldenzaal: verslag

Deze wedstrijd staat al bekend om het uitdagende parcours, aangezien er redelijk wat hoogteverschillen overwonnen moeten worden. Dit gold voor alle afstanden die er gelopen konden worden (voor volwassenen). Ik stond aan de start van, heel verrassend, de 5 km. Ik voelde me niet erg goed voorbereid; de trainingen heb ik tijdelijk op een lager pitje gezet vanwege drukte op het werk. Maar ik wist ook dat de sfeer en de spanning bij een wedstrijd altijd het beste in me naar boven halen. Ik voelde dus een mengeling van niet goed voorbereid maar toch wel vertrouwen dat ik een mooie tijd ging neerzetten. Vorig jaar liep ik net iets onder de 22 min. Ik hoopte dat ik (flink) sneller zou lopen.

Mijn matige voorbereiding was zichtbaar in de kleding die ik mee had, want ik had alles mee behalve een shirt (oops!). Gelukkig kon ik een hemdje lenen van mijn zus. Ik had ook verwacht dat het weer slecht zou zijn. De regen die de laatste tijd gevallen was… Maar het zonnetje scheen, het was niet te warm. Heerlijk. Ik had geen zonnebril mee, maar dat kon prima. Ik wist ook niet dat de start verplaatst was, dus dat was even zoeken toen ik aankwam. Voor de start kwam ik erachter dat ik mijn mp3-speler aan had laten staan sinds de vorige wedstrijd (nog een oops!). Het was even schakelen, want ik vind muziek erg prettig als het zwaarder word. Plus dan hoor ik mezelf ook minder zwaar ademen. Ik was vergeten dat ik een richttijd aan had gegeven, maar ik zag dat ik een groene strook had en daarmee ook in het voorste startvak plaats mocht nemen. Ik keek om me heen en daar zag ik zeer snelle lopers staan. Zo af en toe ving ik een tijd op: 18.30 min, 17.30 min. Ik moest even slikken want die tijden ging ik zeker niet halen op de 5 km. Ik besloot me vooral te richten op het verbeteren van mijn tijd.

De start was op een andere plek, maar je moest wel hetzelfde rondje lopen, dus al lopende herkende ik de route. Ik probeerde rustig te starten en de ontspanning te vinden. Ik zag een andere dame ook snel weggaan en op een gegeven moment liepen we naast elkaar. Na lang een tijdje achter haar plakken besloot ik iets bij de te zetten en haar voorbij te gaan. Ik had net een km gelopen en nu was het een kwestie van volhouden. Ik was minder benauwd dan vorige week (kleine wedstrijd in de buurt van Groningen) maar heb nog even gewandeld om weer iets meer op adem te komen. De hele tijd keer ik achterom of de andere dame al in zicht kwam. Ook kreeg ik van een van de fotografen te horen dat ik derde vrouw was. Ik baalde een beetje, want ik moest nog 3,5 km! En ik weet dat er veel kan gebeuren in die 3,5 km. Ik probeerde ontspannen te lopen en door de hoogteverschillen was dat erg moeilijk. Toch liep ik na 3 km redelijk vanzelf. Het tempo is wel iets omlaag gegaan, maar dat kon ik de laatste km weer redelijk oppakken. Ik wist dat ik derde vrouw liep en wilde dat vast blijven houden. De laatste halve km moest ik de moed erin houden, maar ik kwam met een brutotijd van 21.22 minuten over de finish (netto 21.19 min). Met deze tijd was ik 3e vrouw en 28e totaal. Het is een mooie verbetering van mijn tijd én ik mocht plaatsnemen op het podium (tegen mijn verwachting in!).

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.