DOELEN VOOR 2019, nog even terugdenkend aan 2018…


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Het jaar 2018 is een goed hardloopjaar geweest. In totaal heb ik 2250 kilometer hardgelopen met als hoogtepunt 2 marathons en de Grossglockner Bergtrail in Oostenrijk. En zo aan het einde van het jaar is tijd om doelen te stellen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Na de Grossglockner Bergtrail wist ik zeker, dit smaakt naar meer, op 2 juni 2019 loop ik de Hochkönigman trail, 24 kilometer met 1441 hoogtemeters. Oke, en verder, wat is hiernaast een uitdaging, 3 marathons? Nummer 1 en 3 had ik al gepland, voorjaar en het najaar, nu nog even nummer 2 halverwege het jaar.

De training voor marathon nummer 1 was inmiddels begonnen maar tijdens de lange duurloop voelde het gewoon niet goed… dan ben ik het hele jaar alleen maar aan het hardlopen, steeds aan het trainen voor een marathons. En het trailen dan? En het fietsen dan? En roep ik niet al een paar jaar, kijkend langs de kant naar de triathlon in ons dorp, volgend jaar doe ik mee, wat lijkt me dat gaaf!…….

STOP!!!

Marathon nummer 1 en 2 doe ik niet, ik ga doen wat ik al jaren roep,een triathlon. Sterker nog, ik ga 2 triathlons doen in juni! Ik heb me inmiddels aangemeld voor een cursus borstcrawl, ingeschreven voor de ronde van Arnhem en Nijmegen om te (moeten) trainen voor het fietsen, daarnaast ingeschreven voor een paar mooie halve marathons en trails om in training te blijven voor het hardlopen en de bergtrail in Oostenrijk. Maar die marathon blijft toch wel kriebelen hoor, dus ik heb besloten om marathon nummer 3 wel te lopen. Nou ja, 1 marathon in het najaar, de Kustmarathon in Zeeland. Ook daar heb ik me inmiddels voor ingeschreven.

Juist de afwisseling in de sport en mijn doelen voelt heel goed. Ik vind zoveel leuk maar ja, er moet ook gewoon gewerkt worden. Daarnaast heb ik nog 1 heel groot doel, mijn diploma’s te halen zodat ik (eindelijk) aan de slag kan als (sport) voedingsdeskundige en coaching.

Ik ben klaar voor 2019, kom maar op!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.