Belangrijkste hardloopaccessoires voor de zomer

Hardlopen is een fantastische sport en je kunt het op elk moment van de dag doen. Het hele jaar door zelfs. Als je zorgt voor de juiste kleding en accessoires kan dat probleemloos op de warme en de hele koude dagen. Alles wat je nodig hebt is de juiste kleding en accessoires. In dit artikel zoeken we voor je uit, met welke accessoires jij in de warme zomerperiode de beste hardloopprestaties levert.

Zonnebril dragen tijdens het hardlopen

In de zomer beschermen we met een zonnebril onze ogen tegen de scherpe zon. Bij hardlopen heeft een zonnebril nog meer voordelen. Een goede hardloopzonnebril is licht, beschermt je ogen tegen de UV-stralen van de zon, wind en die vervelende vliegjes die in deze periode van het jaar op jou gemunt lijken te hebben.

–> Bekijk de collectie hardloopzonnebrillen van Top4Running

Hardlooprugzak om onderweg te drinken

Goed hydrateren is voor iedereen belangrijker, maar op warme dagen voor sporters cruciaal. Drink een half uur voordat je begint met hardlopen 250 tot 500 ml en zorg dat je ook na afloop genoeg drinkt, tot enkele uren na de inspanning. Ons advies is om bij trainingen langer dan een uur tussen de 125 en 250 ml per kwartier te drinken. Er zijn voor hardlopers handige, lichte rugzakken te koop. Daarin kun drinkflessen/bidons plaatsen, zodat je tijdens het hardlopen eenvoudig kunt “bijtanken”. Ze zijn er verschillende soorten, maten en kleuren.

Bekijk de collectie Hardlooprugzakken met bidons van Top4Running

Zonnebrand!

Deze tip behoeft natuurlijk geen nadere uitleg. Bescherm je huid ook tijdens het sporten! De combinatie van zon, wind en zweet versnellen het verbrandingsproces. Smeer dus goed en regelmatig!

Pet

Wil je er modieus bijlopen en je hoofd beschermen tegen de zon. Dan is een hardlooppet de oplossing. Die zijn gemaakt van een lichte ademende stof. Zo houd je je hoofd koel. Heb jij regelmatig last van zweet in de ogen? Probeer dan eens een hardlooppet. Je zult merken dat het zweet je dan nog nauwelijks nog in de ogen prikt.

Bekijk de collectie Hardlooppetten van Top4Running

Met deze  vier hardloopaccessoires ren jij veilig en prettig de zomerperiode door. Have fun!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.