5 tips voor de wedstrijddag

Designed by Freepik

Hardlooptrainingen tijdens regen en kou, storm en hitte, een haat-liefde verhouding met je hardloopschema; veel hardlopers zien het als een goede investering voor de dag dat het allemaal moet gebeuren: een Hardloopwedstrijd.

Ga je eindelijk je eerste welverdiende medaille binnenhalen? Of wellicht vind je het neerzetten van een persoonlijk record (PR) belangrijker.

De wedstrijddag.

Op die ene dag dat het allemaal moet gebeuren, gieren de zenuwen bij beginnende (maar ook ervaren) hardlopers vaak door het lijf. Als je de focus vooral op het hardlopen wil leggen, is het belangrijk de zaken daaromheen goed te regelen. Met de onderstaande 5 tips wordt jouw hardloopwedstrijd een succes.

5 tips voor een succesvolle, stressvrije voorbereiding op een hardloopwedstijd.

 

Tip #1 Vertrek op tijd

Houdt rekening met files en calculeer extra tijd in voor het vinden van een parkeerplaats . Denk eraan dat tijdens een hardloopwedstrijd een gedeelte van het parcours vaak voor het verkeer is afgesloten.  Neem de tijd voor het omkleden en eventueel ophalen van je startnummer. Ik probeer over het algemeen 75 tot 90 minuten voor de start op de locatie te zijn. Dan heb ik nog voldoende tijd om iets te eten en voor een uitgebreide warming-up.

Tip #2 Lees alle informatie

Lees van te voren alle informatie die over de hardloopwedstrijd beschikbaar is. Met name tijdens de grotere hardloopevenementen is veel informatie beschikbaar en kun je via sociale media op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Controleer ook nog even je startvak en starttijd.

Tip #3 Vergeet je speldjes (of alternatief) niet

Het lijkt misschien een overbodige tip. Maar geloof me; nog steeds kom ik tijdens hardloopwedstrijden lopers tegen die met paniek in de ogen naarstig op zoek zijn naar speldjes.  Zorg dus dat je speldjes meeneemt om je startnummer aan je shirt te bevestigen. Wil je hardloopkleding liever heel houden? Gebruik dan alternatieven zoals een startnummergordel.

Tip #4 Zet je gegevens op je startnummer

Zet je persoonlijke en medische gegevens op de achterzijde van je startnummer. In geval van nood weet de organisatie wie er gebeld kan worden. Bovendien laat je hulpverleners niet in het ongewisse.

Tip #5 Neem droge kleding mee

Een koutje is zo gevat. Zeker met een bezweet lijf, na afloop van de wedstrijd. Neem dus altijd een setje droge kleding in de vorm van een extra shirt, jack en eventueel een jack mee.

That’s all. Veel succes!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.