Zo overwin je de herfstdip! (3 tips)

Ruim 1 miljoen Nederlands hebben in enige mate last van een herfst- en/of winterdip.  Door de kortere dagen merken veel mensen dat ze somberder worden. In dit artikel helpen we je, met een aantal tips, huppelend de donkere dagen door te komen. Het goede nieuws: hardlopen helpt!

Oorzaak van een herfst- en winterdip

Voordat we het over de oplossing voor een dergelijke dip hebben, kijken we eerst naar de oorzaak. De vermindering van de hoeveelheid licht in de herfst en winter is waarschijnlijk één van de oorzaken van herfst- en winterdepressie. Het dag- en nachtritme ontregelt en er ontstaan veranderingen in de slaap en de stemming.

Een herfst/winterdip voorkomen

Het gebrek aan daglicht, gezonde voeding en beweging vormen de oorzaak. Met de drie volgende tips beperk je de kans dat je in een dip raakt.

Tip 1 : Gezonde voeding!

Het is belangrijk dat je fit en energiek blijft. Dat doe je onder andere door gezond te eten. Voldoende fruit en groenten eten is een pre. Heb je daarvoor weinig tijd of wil je het jezelf makkelijk maken? Maak dan gebruik van green juice; In een paar simpele stappen heb jij de perfecte greens. Voeg een schepje toe aan je water, shake, sapje of smoothie. Hoe je snel 24 verschillende soorten groenten en fruit toevoegt aan je dagelijkse routine is op de website van Orangefit te lezen.

Tip 2: Ga naar buiten (daglicht)!

Daglicht is tijdens de herfst- en winterperiode een schaars goed. Ben je iemand die normaal de lunch binnen nuttigt? Ga dan juist in deze periode naar buiten maak een wandeling van een half uur. Volgens de wetenschappers bij Quest helpt extra inname van Vitamine D (in voeding of supplementen) ook tegen een gebrek aan zonlicht

Tip 3: Beweeg!!

Als hardloper beweeg je natuurlijk al genoeg. Mocht een gebrek aan motivatie je parten spelen, zoek dan een hardloopmaatje. Door samen te lopen sleur je elkaar van de bank. Of meld je aan bij een loopgroep of atletiekvereniging. Dikke kans dat je nieuwe leuke mensen leert kennen en je je looptechniek en tijden verbetert.

 Volg je ons ook al op Instagram? 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.