Strong sister worden, deel 1

Op 5 september is de Strong SisterRun. Het is de eerste ‘girls-only’ obstakelrun. In de aanloop naar 5 september zijn er speciale oefendagen in Nijverdal: de booty challenges. Ik deed vandaag (17 mei) mee aan de eerste, samen met 170 sisters. We gingen hard. We sprongen in de Regge. Dat was koud en te gek.

Zo lukt (bijna) alles

Tijdens de booty challenge krijg je core- en krachtoefeningen. Maar het belangrijkste: je kunt er hindernissen oefenen die straks op het parcours staan. Squats, jumping jacks, planken en natuurlijk burpees: die kennen de meeste wel. Maar jezelf over een muur (schutting) heen slingeren… Dat is een ander verhaal.

De les van vanochtend: met een beetje hulp lukt (bijna) alles. Dus een voor een slingerden we ons been erover en hop, aan de achterkant weer eraf. Dat gaf moed! Weet je wat: we pakken de hogere ook. Weer lukt het iedereen. Waarom zijn we toch soms zo bang voor dingen die gewoon lukken?!

Monkey see, monkey do (mwah)

Op naar de monkey bars. Met wisselend succes. Mijn succes bleef beperkt tot het hangen aan de eerste bar. En nu? Ja, vooruit… maar hoe? De truc is om vooruit te kijken, je lichaam in beweging te houden. Oftewel: oefenen. Tip: via ‘Monkey bars tutorial’ op Youtube vind je instructievideo’s.

De kameleon

Na een korte serie core-oefeningen (plank-variaties, roei-situps, etc.) was het tijd voor de volgende hindernis. Een lange trap in het bos die we op verschillende manieren te lijf gingen. De laatste keer gingen we naar beneden in kameleon-stijl. Hoe dat eruit ziet? Bijzonder. Je beweegt op handen en voeten neerwaarts, je hoofd eerst. Voor wie de mountain climbers kent: zoiets, maar dan trap-af. Goede training voor core en armspieren.

ReggeDuik in de Regge

Tijd voor het laatste stuk. De duik in de Regge was ons via e-mail al beloofd. Gek genoeg deed dat dreigement me niks. Ik had me steeds verheugd op de complete training, terwijl ik geen zwemmer ben, laat staan in extreem koud water. Maar we sprongen als die hard sisters in het water in en zwommen op volle snelheid naar de overkant*. En hop, weer terug. Waarom ook niet?

 

 

 

Mag ik nog een keer?IMG_0724

Na de duik was de challenge voorbij. Aan het rijtje highs kunnen we er eentje toevoegen: de strong sistervariant. Wat een te gekke ervaring om met zo veel ‘soortgenoten’ de sprong/duik te wagen. Mag ik nog een keer?

*: Ok, een kleine vertraging tussen sprong en wegzwemmen om te bekomen van de schrik (KOUDDDD!!!!)… maar dat klinkt zo laf.

 

Lees ook:
10 reacties
 1. Patricia Broeders via Facebook zegt

  Diana Ruijs?

 2. Elvira zegt

  Wat een leuke blogpost! Word er zelfs als hardloper light enthousiast van.

 3. Jet Hendriksen via Facebook zegt

  Anne

 4. Nathalie Swart via Facebook zegt

  Ik vraag me oprecht af wat die duik met je hardloopschoenen doet?

 5. Eline Sommers via Facebook zegt

  Die had ik voor de tijd uitgedaan, maar voor een keertje kan het geen kwaad denk ik (als je ze op de goede manier laat drogen). Ik moet ze alleen morgen alweer aan 🙂

 6. Jeltsje Hellinga via Facebook zegt

  Chanty Sylvana

 7. Marilyne Ten Heuvel via Facebook zegt

  Brigitte Bruce

 8. De Veganosaurus zegt

  Wat leuk! Heel veel succes!

  1. Eline zegt

   Dankjewel!
   Enne, leuke nickname 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.