Road to Eindhoven – week 6: een redelijke week!

  • Eerste hulp bij hardlopen: Hoe kies ik de juiste hardloopsokken; wat is echt belangrijk? meer info


Ik zit al weer in mijn zesde week van mijn schema voor de halve marathon van Eindhoven op 9 oktober en ik moet zeggen: het trainen bevalt me nog steeds en het gaat me ook redelijk goed af. Af en toe heb ik wel eens een dipje, maar over het algemeen zijn de trainingen goed vol te houden.

De afgelopen week heb ik in plaats van drie keer maar twee keer gelopen, dit in verband met andere prioriteiten. Ondanks dat ik maar twee keer heb gelopen, was het een redelijke trainingsweek.

24 mei: 45 minuten hardlopen

Vandaag stond er een rondje van 45 minuten op het programma in een hoger tempo. De temperatuur was eindelijk weer wat lager en er stond wat wind: dat moest wel goed gaan komen. Van te voren had ik mijn rondje al uitgestippeld, dus ik wist precies wat er ging komen, waar ik kon versnellen en waar ik het eventueel moeilijk ging krijgen. Ik begon op een rustig tempo, maar na 5 minuten zat het tempo er lekker in en liep richting natuurgebied De Merwelanden in Dordrecht. Het tempo ging rustig richting de 5.45 per kilometer, 5.40 per kilometer en steeds lager. Onderweg nog even een stop gemaakt om een verdwaalde hardlopende toerist te helpen om daarna weer vol gas verder te gaan. Uiteindelijk heb ik heerlijk gelopen en liep ik tijdens deze 45 minuten 8,24 kilometer. Dit komt neer op een tempo van 5 minuten en 28 seconden per kilometer. Een prima training al zeg ik het zelf

hardlopen-24-05-2016-JeroenMulder

28 mei: 90 minuten duurloop

Het liefst loop ik in het weekend, want dan staat mijn favoriete onderdeel van mijn trainingsschema op het programma: de lange rustige duurloop. Deze week stond er 90 minuten op het programma en ik had er zin in. Het zou deze dag warm worden, dus ik besloot om 8 uur op te staan, zodat ik om 9 uur uiterlijk kon gaan lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Snel een ontbijtje naar binnen gewerkt en rond 10 voor 9 stond ik buiten. Ik besloot water mee te nemen, omdat ik snel last krijg van dorst en een droge mond/keel als het warm en benauwd is. Dit bleek uiteindelijk een goede keuze te zijn geweest, want ik heb heerlijk gelopen. Mijn rondje bracht me weer naar De Merwelanden in Dordrecht, waar ik een groot rondje ging lopen. Het rondje verliep prima. Ik begon op een iets hoger tempo dan normaal, maar dit ging prima. Na een kilometer of 8 heb ik de snelheid iets laten zakken en moest ik wat tempo terugnemen, omdat ik toch iets te snel van start was gegaan. Onderweg kwam ik veel mensen tegen die voor de verandering ook nog allemaal eens groetten. Vaak kom je mensen tegen die chagrijnig kijken en niets zeggen, maar dat was nu eens een keer anders. Naarmate het rondje vorderde begon ik wel wat last van de warmte te krijgen en met nog 15 minuten op de klok besloot ik om het rondje te stoppen en rustig uit te wandelen en wat oefeningen te doen.

Al met al was het dus een redelijke week. Komende week ga ik weer lekker drie keer lopen, waarvan één keer intervallen (ik háát intervallen). Hoe ziet jullie hardloopweek er uit?

Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.