Onbekende weggetjes

Het is vandaag tijd voor een duurloopje, want de laatste tijd zijn het meer verkapte bootcamptrainingen. Best leuk, maar de kilometers wil ik wel in de benen krijgen! In de Horstermeerpolder had ik al een paar keer een bord wandelpad zien staan, leuk een bruggetje over, dat wilde ik wel eens uitproberen. Het paadje liep strak de polder in en ik hoopte een weggetje naar rechts te vinden, terug naar de doorgaande weg. Dat pakte anders uit.

Aan het einde van het pad stond een boerderij en de toegangsweg daarheen kwam toch echt van links! Afijn, uiteindelijk ruim twee kilometer de tegenovergestelde richting op gelopen, toen weer naar de Middenweg en terug richting het dorp. Wel een heerlijk rustig plekje, met her en der een reiger die verstoord wegvliegt en wat geitjes die blij zijn dat er eens iemand langs komt.

Eigenlijk loop ik hier op de bodem van een vroeger meer. De Horstermeer is in de 17e eeuw drooggelegd, middenin een gebied waar juist veel land is afgegraven. Ook nu merk je dat nog, want de polder uit, is wel een klimmetje!

Eenmaal terug in het dorp even doorbijten om het tempo erin te houden. Uiteindelijk bijna elf kilometer gelopen in dik en uur en dat over een prachtig onbekend weggetje!

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.