Mooie start van 2019


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Januari is voor mij de maand van leuke loopjes in het land en het uitbouwen van het aantal kilometers  voor de 60 km van Texel.

Vorig jaar stond de teller in januari op 175,3 km en dit jaar op 280 km. Mijn eerste loop was de halve marathon van Egmond. Code geel was de verwachting, maar al met al bleef het droog, was het strand mooi hard. In de duinen en het laatste stukje naar de finish ws er wind tegen. Mijn eindtijd was 1 seconde langzamer dan vorig jaar, maar omstandigheden waren nu ook minder. Al met al was ik tevreden.

Pacer op de 10 Engelse miles

De Oefenloop midwinter was de tweede. Het was de bedoeling  om relaxed met de 25 km mee te gaan, maar als verassing was ik plots pacer op de 10 miles route.
Nu iets korter maar op 3/2 echt 10 miles. Pracht job en erg leuk dat lopers blij met je zijn.
Vrijdag heb ik nog met een loopmaatje een 30’er gelopen als lange duurloop met hier en daar nog wat sneeuw. Dus uitkijken geblazen.
Afgelopen zondag liep ik de Safarirun in Arnhem. Na een week van sneeuw, vorst en regen lag het parcours er mooi bij. 11 mooie kilometers in een prachtige omgeving.
De trainingswijze bevalt goed. In 2 dagen de kilometers opvoeren bevalt goed. (15+21/21+10/22+15/30) en dan nog 2 doordeweekse (club) trainingen Eerste weekend februari start ik als pacer met de R2R 25 km training in Groningen en met de midwinter marathon in Apeldoorn pacer op de 10 miles en nog even 8 als fun/uitloop.

Maandag een kaarsje extra uitblazen en dan op naar Schoorl. De doelstelling van 10.000 stappen per dag ook ruimschoots gehaald. (640.215, in de januari maand)

Tip: Rust is ook trainen. Ook daar is OBK voor nodig.(Oefening Baart Kunst)

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.