Leonie Ton wint gouden medaille tijdens NK 100 km hardlopen

Designed door Freepik

Tijdens het Nederlands Kampioenschap 100 km wist Leonie Ton uit Wissenkerke (Zeeland) beslag te leggen op de gouden medaille op de afstand 100 km (!) hardlopen in Winschoten.

In haar leeftijdsklasse werd zij eerste in een tijd van 8 uur 15 minuten en 17 seconden. Daarmee verbrak zij tot haar teleurstelling haar persoonlijke record net niet. Die stond namelijk op 8 uur en 13 minuten.

Na 30 km kreeg zij last van opkomende verzuring in de bovenbenen. Ze moest nog zeventig kilometer tot de finish en dacht bijna dat ze het niet zou halen. Door gedurende de race aan de trainingsuren te denken, die zij voor deze wedstrijd heeft gemaakt, wist zij de finish toch te halen. (artikel gaat verder onder de video van het NK)

Haar trainer Jan de Wilde mocht op het parcours op twee plekken eten en drinken aangeven. Tijd om naar de wc te lopen was er niet. “Ik moest vijf keer plassen en dat deed ik tussendoor snel in de bosjes”, zegt Ton.

Afgezien van wat stijve bovenbenen heeft Leonie Ton nergens last van. Zij is voornemens om volgend jaar deel te nemen aan het het WK 100 kilometer hardlopen. Dat zal plaatsvinden in Kroatië.

bron: Omroep Zeeland

 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.