Ervaring met Kinesiologisch tape van KT Tape Benelux

Heb jij het weleens gebruikt?


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Vedettes zoals Victoria Azarenka, Andy Murray en Kobe Bryant gebruiken KT Tape al jaren ter preventie of genezing van blessures. Ook heeft KT Tape Benelux tijdens de spelen van 2016 in Londen 8 nationale teams voorzien van tape. Daarnaast staat KT Tape Benelux ieder jaar op de grote marathons in Europa: Berlijn, Parijs, Wenen, Barcelona om lopers te helpen bij effectief tapen. Ik was wel nieuwsgierig geworden naar KT Tape en de werking ervan.

Wat onderscheidt KT Tape van andere Kinesiologie tapes?

Doordat de PRO lijn van KT Tape synthetisch is, is de elasticiteit en ondersteuning van de tape 2x hoger dan van andere tapes. Hierdoor is de werking duidelijk effectiever en blijft de trekkracht van te tape ongeveer 7 dagen behouden. De talrijke andere tapes nu in Nederland en België verkrijgbaar, zijn van katoen geproduceerd. Daardoor is de rek en de werking er binnen 1 a 2 dagen wel uit. Daarnaast begonnen andere tapes vaak te irriteren. Bij KT Tape is dit door het gebruik van duurzame en ademende materialen niet het geval.

Ervaring met KT Tape voor hardlopen

Op de Rotterdam marathon Expo ben ik getaped door een therapeut van KT Tape Nederland. Ik had last van een “runners knee” en ben ter plaatse getaped met KT Tape PRO. Na het aanbrengen voelde ik direct verlichting. En later tijdens het hardlopen, was de pijn zelfs niet meer voelbaar. Verder werd mij uitgelegd op wat voor manier ik de tape zelf aan kan brengen. Dit heb ik later zelf gedaan met behulp van de instructie video’s op de website van KT Tape Nederland. Mijn ervaring met deze tape is dus zeer positief en kan het daarom zeker aanbevelen voor hardlopers met blessures of zwakke plekken.

Het aanbrengen van KT Tape

Omdat de spanning van de tape op de huid aanzienlijk hoger is dan bij andere tapes, komt het aanbrengen vrij precies. Maar dit is, -na een paar keer oefenen en aanbevelingen precies op te volgen-, goed zelf te doen. Als het eenmaal goed aangebracht is, laat het niet meer los. Omdat je zelf het beste weet waar de pijn zit, gaat het aanbrengen gaat het aanbrengen op een gegeven moment vanzelf.

Waar is KT Tape verkrijgbaar?

KT Tape PRO en Original zijn verkrijgbaar op de webshop van KTTapebenelux.com in 10 verschillende (fluoricerende) kleuren. Daarnaast is er sinds kort ook een extra sterk plakkende variant voor het extremere werk: de KT Tape PRO Extreme. Let wel even op het verschil: KT Tape PRO is de synthetische variant en KT Tape Original is de “normale” katoenen variant.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.