Color Boost Run: een dikke aanrader


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Ik liep vandaag de Color Boost run in Doetinchem. Zo’n run waarbij je totaal verkleurt onderweg. Er wordt namelijk verfpoeder gegooid, geblazen en geslingerd. Heel veel. Hoe is dat? SUPER LEUK!

Wat is een color run?

De color runs zijn een paar jaar geleden opgekomen. Het zijn typische fun-runs. Je komt er niet om je persoonlijk record te verbeteren. Je tijd wordt niet gemonitord en je kunt geen prijzen winnen. Je mag joggen, huppelen of gewoon hardlopen. Het is vooral vermaak en ondertussen loop je ook een stukje. In het geval van de ColorBoost was dat vijf kilometer.

 Krijg je wel genoeg kleur? JA!

shirtIedereen verschijnt aan de start met een wit t-shirt. In het wit komt niemand meer over de finish. Bij het verzamelpunt kregen we allemaal twee zakjes kleur mee en een zonnebril. Nog voordat er een startsein was gegeven, was het al een totaal poederfeest. Echt te gek. Er waren momenten dat je geen hand voor ogen zag. Er werd heftig geschud met de zakjes, onder begeleiding van lekkere muziek en aangevuld door mannen met kanonnen/machines waar nog véél meer poeder uit kwam.

Onderweg waren er bovendien nog kleurstations waar je ‘bekogeld’ werd met poeder. Elk station had een eigen kleur en met alle aanwezige ‘werpers’ wist je zeker dat je er niet ongeschonden doorheen kwam. Het poeder is trouwens gekleurd maismeel. Het is veilig voor gebruik in levensmiddelen en is heel zacht.

 Ook een color run doen? Tips

Ik vond het een te gekke ervaring. Iedereen met zelfde shirt en bril aan de start, iedereen heeft lol, je kunt best nog fatsoenlijk doorlopen als je dat wilt, mensen aan de kant zijn vrolijk…. Ik liep bijna de hele weg met een dikke grijns. Bijna, want er zijn wat plekken waar het beter is je mond even dicht te doen.

 

Enthousiast geworden? Ik heb een aantal tips om optimaal van je verfbeurt te genieten/profiteren:

  • Draag een zonnebril om te voorkomen dat het poeder in je ogen komt. Vooral bij de kleurstations is dit handig. Een pet is ook handig.
  • Doe je mond dicht als je langs een kleurstation loopt. Echt niet vergeten. De smaak van dit poeder is niet zo heel lekker en blijft best lang hangen ;-).
  • Zorg dat je niet de hele auto/bus/trein ondersmeert, door goed af te kloppen en bijvoorbeeld op plastic zakken te zitten of simpelweg even om te kleden. Onderweg natgeregend? Dan zijn vochtige (baby)doekjes handig. Het poeder wordt een soort verf, je krijgt het hiermee redelijk weggeveegd.
  • Om je gekleurde t-shirt intact te houden: ik heb vernomen dat je het moet insprayen met azijn en dan met de strijkbout erover. Nog niet getest!

finish

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.