Weer beginnen met hardlopen (na 3 jaar)

Drie jaar geleden, wilde ik afvallen. Ik had een 8 weken durende funxion les gevolgd. Daarna wilde ik blijven sporten maar alleen fitness was niet mijn ding. Ik besloot de willen hardlopen. Ik vond deze website en begon er over te schrijven.

Al snel kwamen de blessures. Fysiotherapie en shockwave hielpen voor even en uiteindelijk belandde ik bij een sportarts die al snel tot de conclusie kwam dat ik nooit zo kunnen hardlopen. Dat was een enorme klap. Daarna nog even gaan fitnessen maar dat was niet het zelfde. Nu 3 jaar later heb ik het nooit los kunnen laten. Ik wilde weer beginnen. De eerste keer ging best goed goed. Ik kon 3km lopen, wel met rustpauzes er tussen. Want ik had natuurlijk drie jaar niks gedaan. De tweede keer dacht ik een podcast van Evy te hebben gedownload maar dat was niet gelukt. Ik besloot zelf maar wat te doen. De derde keer was het weer raak. Ik voelde mijn schenen weer! Boos en verdrietig en weer bang nooit te kunnen hardlopen. Op Facebook hoorde ik veel over “Shinsplit stop” en enorm positieve reacties. Ik besloot het te proberen.
Dinsdag 3 december was het zover. Ik zat nerveus in de auto. De reacties waren positief maar ook las ik veelal dat het enorm veel pijn doet. Binnen even de klachten besproken, gekeken hoe ik op mijn voeten stond.  Ik kreeg  het advies om ook een podotherapeut in te schakelen. Hup op de bank. Hij pakte eerst een massage gel en begon stevig het binnenscheenbeen te masseren, ik voelde het maar die enorme pijn? Nee die kon ik niet plaatsen.

Na 10 min kwam het: ik ga nu 4x hard drukken. Ik weet niet wat hij deed maar het voelde alsof hij mijn been brak. Pff heb echt wel even 4x liggen schreeuwen in die stoel. Hij vertelde dat mijn scheenbeen blauw en beurs kon worden. Dat was zeker niet gelogen. Ik kreeg oefeningen mee naar huis en als ik kon hardlopen mocht ik dat gewoon doen. Het mocht alleen geen pijn doen. 10 december mogen we er weer heen.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.