Voordelen van Hardlopen tijdens de vakantie

je hardloopschoenen kunnen mee de koffer in!

Hardlopen tijdens je vakantie; ja of nee? Het  is één van de meest gestelde vragen van hardlopers met betrekking op het hardlopen tijdens de vakantie. Wat te doen ? Schoenen thuis laten of juist mee in de koffer naar je vakantieadres?

Hoewel het wellicht aantrekkelijk lijkt om even helemaal niets aan sport te doen tijdens de vakantie, valt er ook veel te zeggen voor het juist wel meenemen van je hardloopspullen.

De 3 voordelen van hardlopen tijdens de vakantie op een rijtje.

1) Op peil houden van de conditie

Je zorgvuldig opgebouwde conditie wil je niet geheel verloren laten gaan. De weken en maanden voor je vakantie lag je focus wellicht op het opbouwen en/of onderhouden van je conditie. Het vooruitzicht om na de vakantie weer `opnieuw` te moeten beginnen doet velen van ons tijdens de vakantie het zweet al uitbreken. Neem dus gewoon lekker je hardloopspullen mee en probeer toch te hardlopen. Loop je normaal 3 keer per week+ besef dan, dat 1x per week tijdens de vakantie een mooie balans is tussen uitrusten en het niet helemaal verloren laten gaan van je conditie. Dat zorgt ervoor dat je na de vakantie weer snel ´de oude´ bent.

2) Andere omgeving doet wonderen

Vaak verschilt de omgeving van je vakantieadres met je thuisomgeving. Denk aan bossen in plaats van een polderlandschap of heuvels en bergen in plaats van het vlakke Hollandse landschap. Daarnaast kan ook de temperatuur enorm verschillen met wat je bent gewend. Lopen in een andere omgeving met een lichaam dat lekker tot rust komt, kan een nieuwe impuls geven aan het genot dat hardlopen je oplevert. Je zult merken dat je minder gefocust bent op tijd en afstand, maar meer geniet van het uitzicht tijdens het lopen.

3) Van het “schuldgevoel” verlost

Als wij op vakantie gaan, houden we ons minder bezig met gezond leven. Vakantie moet je vieren en dat betekent iets meer alcohol en ongezonde snacks ! Wat is er dan heerlijker, om dan je schuldgevoel en die overbodige calorieën als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen door de alcohol en calorieën er lekker uit te lopen.

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.