Lopen met mijn hondjes: Rennen, Remmen, Spagaat


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Hier op de website van hardloop.net las ik over The Big Run, een hardloopevenement voor hulphond Nederland.

Dat is natuurlijk een heel mooi doel om geld voor in te zamelen. Aan veel evenementen is een goed doel gekoppeld. Dat vind ik super. Is altijd een win-win situatie. Er wordt geld ingezameld voor een goed doel en je kunt meedoen aan een leuk evenement. Wat wil je nog meer!

Bij The Big Run, zo las ik, mag je zelfs ook nog samen met je hond mee doen. Nu heb ik de 2 meest geweldige honden, vind ik zelf, dus dit trekt gelijk mijn aandacht. Mijn eerste reactie is: Ja!!! Maar na nog even nadenken weet ik eigenlijk niet of het wel een superidee is voor mijn hondjes. Zowel Boef als Bella zijn adoptiehonden en hebben het een en ander meegemaakt in het verleden. Boef schrikt nog altijd van onverwachte bewegingen en Bella vindt andere honden (behalve haar held Boef) erg spannend.

Daarbij moet het weer, wat Boef betreft, perfect zijn. Als het te warm is hangt zijn tong bij de deurpost al op de grond (die van mij trouwens ook met de hittegolf van afgelopen periode. Warm weer en ik gaan niet samen..). Maar Boef houdt ook niet van regen, niet van sneeuw, eigenlijk ook niet van wind. Boef is best kritisch.

Zo nu en dan kom ik tijdens een trainingsrondje andere hardlopers tegen die samen met een hond aan het lopen zijn. Ik vind dat er erg gezellig uit zien. Dat heeft mij wel eens getriggerd om Boef en Bella mee te nemen om een rondje te gaan hardlopen. Ze moeten daarbij wel aan de lijn, want ze hebben beiden eigenlijk een klein luisterprobleempje. Op zich is het dan al een sport om te zorgen dat die lijnen niet in de knoop raken, want recht lopen, daar doen ze niet aan.

Even stukje wandelen en dan bij een mooi pad aangekomen, lekker gaan rennen. Zodra ik ga rennen, schieten de honden er vandoor. Ja, enthousiast hè? Ik word bijna gelanceerd en moet in hoog tempo mee rennen. Dan ruikt Boef iets in een struik, gaat vol op de rem en duikt de struik in om te snuffelen. Bella ziet echter aan de andere kant een vogeltje en vliegt er op af. Ik sta inmiddels in een spagaat. Oké, alle hondjes verzamelen en weer opnieuw. Rennen, remmen, spagaat. Eigenlijk is hardlopen met mijn hondjes een heel aparte vorm van intervaltraining. Op zich niet verkeerd, want intervaltraining kan ik wel gebruiken om mijn conditie en snelheid iets op te schroeven. Maar misschien gaat dat toch net iets beter op mijn eigen tempo..

Leestip: hardlopen met je hond, hier moet je op letten.

Voor mensen met net zulke honden als ik of zonder honden toch goed om te weten dat je aan The Big Run natuurlijk ook mee kunt doen zonder hond. Gewoon lekker lopen voor een goed doel.

Lees ook:
1 reactie
  1. Riane zegt

    Topper!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.