In the pocket, pr en …….

Zoals jullie weten staat voor mij op 7/4/19 de 60km van Texel op het programma. Dat blijft een eind en vergt heel wat trainingsuren.

Gezien ik allerlei afstanden leuk vind “knal” ik af en toe. Ik had na Schoorl alleen wat pacer werk gedaan voor de r2r (Road to Rotterdam) trainingen in Groningen. (25 en 30 km).
En de Stevensloop had ik al een paar jaar niet gelopen dus zondag 17 maart op naar het gezellige Nijmegen. Deze loop is iets kleiner dan de 7Heuvelenloop, maar wel super georganiseerd zoals je van de organisatie bekend bent. Er kan 5 of 10 km of een halve marathon gelopen worden. Voor de halve zou ik gaan.
Met de trein op tijd aangekomen en nog een loopmaatje zien finishen, en wat bekenden gesproken, om half 2 was de start voor de halve marathon
In gedachten wilde ik toch voor een pr gaan, was me in Blijham mislukt. Lees daarvoor mijn eerdere verslag.

Maar zou het lukken vandaag?

Gisteren toch nog pacer tot 14 km op 6.15 min/km, tempo was zeker goed maar was pacer zijn gunstig??? Nijmegen/Stevensloop dan zeg je ook 3 bruggen, dijken, tegenwind en “opritjes” de dijk op.
Voor een PR zou ik 5.05 min/km moeten lopen. Ik ging redelijk gecontroleerd van start. Makkelijk rekenen want ik liep een gedeelte voor op schema. Bij de 18km begon het wat minder te worden.
Maar uitgerekend kon het nog steeds.
En ja hoor het is gelukt.
Mijn oude PR was 1.47,33 en nu 1.47,09.
Tevreden maar wat was de klassering in de leeftijdsklasse???
Vorige jaren zou ik met deze tijd derde of vierde worden naar niks is minder waar, ik werd eerste dame in de categorie 50-55 jaar. Wauwwww met een grote loop zo maar 1ste geworden.
Ik kreeg het ook niet cadeau maar was er superblij mee.Vanaf volgende week ga ik rustig aan afbouwen, iemand hazen, nog een 12 km loopje en dan op naar Texel.

Motto “een ieder die finished is een held ongeacht welke afstand je ook loopt. Jij hebt het toch gedaan”

 

Lees ook:
1 reactie
  1. Liesbeth zegt

    Leuk, de 60 van Texel! Jan Knippenberg, de grondlegger van deze run, was ooit mijn geschiedenisleraar. Ik vond hem een geweldig leuke man, die fantastisch kon vertellen.
    Aanrader: kijk de documentaire van Andere tijden sport over Jan Knippenberg. https://www.vpro.nl/speel~VPWON_1239538~jan-knippenberg-forrest-gump-op-texel-andere-tijden-sport~.html

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.