Knallend het jaar uit?

Na een 6 tal trainingsweken heb ik mijn schema goed gevolgd en ben ik klaar voor de Oudejaarsloop in Blijham. Een schema voor een halve? En dat me zoveel ervaring? Ja, ik wilde een andere weg in slaan en wat specifieker trainen.

Specifieker trainen

Dat wil ik doen bij mijn club, Groningen Atletiek, en gelijk wat “concurrentie van clubgenootjes met de trainingen”, af en toe alleen of met maatje Frea op pad. Dan wel de training als workout in de Garmin gezet, dus tempo of rust als het piepje gaat. Bevalt me erg goed. Ik heb ruim 245 km afgelegd in 6 weken.
1 training heb ik niet gedaan; een 3×3 km op wedstrijdtempo, omdat ik al wat weken aan het hoesten ben. Vol goede moed en een auto gevuld met nog 4 oud-clubgenoten vertrokken we op tijd naar Blijham. Relax aankomen is toch heerlijk.De start werd in verband met de vele lopers met 10 min uitgesteld.

Van start in Blijham

En banggg daar gingen we van start.
Na wat vlotte kilometers en al af en toe wat tegenwind begon het me al tegen te zitten. Was er bij 6 km al klaar mee, maar zo werkt het natuurlijk niet. Een halve is een halve.
En ik had een mooie stimulans om een PR te lopen. Je krijgt dan wat inschrijfgeld terug. Wie wil dat niet?!
Met wat wisselingen van een oud clubgenoot kreeg ik het bij 11 km voor elkaar om hem voor te blijven. De tijd van 4.55 min/km zag ik al oplopen. Maar ik dacht “kom op en ga van kontje naar kontje lopen”.
De perfecte oplossing vind ik. En ja hoor het lukte. Bij een kleine 17 km begon het harder te regenen en was er meer tegenwind. Oeps een PR zat er niet meer in. (1.47,38) In de laatste kilometer was de speaker, Harm Noor, alweer te horen. Stapje erbij en na de laatste bocht tot de mat nog even een sprintje getrokken. Zou toch wat zijn, daar nog even ingehaald te worden. Ik kon helaas niet meer bij de loper voor me komen, die was iets te ver weg.

Tevreden en wat ging er fout!?

Met een 1.48,54 kijk ik toch tevreden terug. Een Groningen Atletiek clubgenoot zat me op de hielen dus kleine voorsprong voor mij. De wind, weinig/amper publiek en de regen was het minpunt van deze loop. Ik ben meer een publieksloper. Het jaar heb ik in ieder geval voldaan afgesloten door met de maatjes nog even oliebollen te eten. Wat ging er fout? Ik was teveel gefocust op de 4.55 per km, want dat zou een 1.43 op de halve betekenen. Had gewoon voor de 5 min moeten gaan dan was het een 1.45 geweest. Achteraf makkelijk gezegd.

Doel voor volgend jaar?

Ik heb twee data in de agenda omcirkeld en dat is de 60 km van Texel op 7/4/19 en op 5/5/19 de  marathon in Praag. En natuurlijk diverse bekende loopjes in Nederland. En bij sommige weer als pacer aan de slag, ook zo mooi en dankbaar om te toen.

Goede jaarwisseling iedereen en maak er weer een mooi sportief en blessurevrij jaar van.
Motto: Geniet van elke kilometer.

Meepraten over alles wat met hardlopen te maken heeft? Kom eens langs op Facebook of Instagram!

Lees ook:
1 reactie
  1. Liesbeth zegt

    Wauw, ik vind het knap van je!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.