5 beste films over hardlopen


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

Zien hardlopen, doet hardlopen hoor je om heen vaak zeggen. Als je op een mooie lentedag iemand ziet hardlopen, motiveert  dat vaak. Datzelfde geldt voor hardloopfilms. We hebben de 5 beste, meest inspirerende (korte) films over hardlopen voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze gratis bekijken, via YouTube of de website van de filmakers.

Hier volgen ze in willekeurige volgorde:

1. How to run 100 miles

In september 2017 stonden twee Amerikaanse vrienden aan de start van de Run Rabbit Run 100 in Steamboat Springs, Colorado. De race is een ultramarathon van 160 km met 6.000 meter hoogteverschil, wat geen geringe prestatie is voor een paar jongens die niet weten wat ze doen.

In de zes maanden voorafgaand aan de race dachten ze dat ze, omdat ze van nature geen getalenteerde hardlopers waren, het beste wat we konden doen, hard werken was. Ze maakten we een hele reeks gevoelens door: angst, spijt, verdriet, FOMO, honger, dorst, uitputting, pijn en vreugde. En gulzigheid, wat geen gevoel is, maar wat er gebeurt nadat je twintig of meer kilometer hebt gelopen.

Hoe verliep de race? Je kunt de film How to Run 100 Miles bekijken om erachter te komen. Geen spoilers hier.

lengte: 28.13 minuten

Bekijk deze film –›

2. Where dreams go to die  – Gary Robbins and The Barkley Marathons

Where Dreams Go To Die is een documentaire gemaakt door Ethan Newberry (The Ginger Runner) die de Canadese ultraloper Gary Robbins volgt tijdens zijn twee pogingen om de Barkley Marathons te voltooien – een evenement van meer dan 100 mijl dat velen beschouwen als de zwaarste duurloop op aarde. Deze reis, die ruim twee jaar duurt, is emotioneel, krachtig en werkelijk inspirerend. Ontdek wat er nodig is om het onmogelijke te proberen en de demonen die daarop volgen. Leer welke offers je moet brengen als je je leven aan dit streven wijdt. Volg onze intieme blik op waarom The Barkley de plek is waar dromen sterven.

lengte: 1 uur 16 minuten

Bekijk deze film –›

3. Lessons From The Edge

Ryan Sandes en Ryno Griesel braken records tijdens hun 1504 km lange run over de Great Himalaya Trail, waarbij ze een combinatie van uitdagingen overwonnen, waaronder bevriezing, blessures en slaapgebrek. Op 25 maart 2018, kort na zonsopgang lokale tijd, bereikten Ryan Sandes en Ryno Griesel de grens van Nepal en voltooiden officieel hun Fastest Known Time (FKT)-poging van de Great Himalaya Trail.

lengte: 38 minuten (totaaltijd, bestaande uit 3 delen)

Bekijk deze film –›

4. Running a marathon, one mile every hour

A Mile an Hour: een ander soort marathon; 24 uur lang één ronde per uur rond mijn perfect kilometerslange blok rennen. De rest van de tijd doe ik zoveel mogelijk; dingen maken, klussen, dingen repareren. Het gaat over rennen, doen en denken.

lengte: 17.12 minuten

Bekijk deze film –›

5. Karl Meltzer: Made to be Broken

Ultraloper Karl Meltzer droomt er al lang van om het snelheidsrecord te vestigen bij het oversteken van de Appalachian Trail in de VS. Dit is zijn derde en laatste poging om de 3.524 km (2.188 mijl) in recordtijd af te leggen.

lengte: 41.38 minuten

Bekijk deze film –›


Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.