Voorkom een “loopneus”

loopneusDe herfst komt eraan. In Nederland gaat dat helaas regelmatig gepaard met een stortvloed aan regen en stevige wind.  In combinatie met lage(re) temperaturen ligt een flinke verkoudheid op de loer. Door je lijf op de juiste manier te beschermen, voorkom je een ‘loopneus’

Hoe voorkom je een ‘loopneus’ ?

Kleed je volgens het drie stappenplan

Het zogenaamde 3-stappenplan zorgt ervoor dat je lichaam zweet afvoert en je tegelijkertijd beschermt tegen kou en regen.

1e laag : Functionele onderkleding

Tijden het hardlopen produceert je lichaam warmte. Door niet snel genoeg afvoeren van warmte, ontstaat transpiratie. (zweet). Functionele onderkleding zorgt voor een snelle afvoer van transpiratievocht.

Aanbod onderkleding

2e laag : Isolerende tussenlaag

De tweede laag noemen we de tussenlaag en heeft twee functies. Het lichaam wordt warm gehouden door het transpiratievocht uit de 1e laag af te voeren. Daarnaast houdt deze laag de lichaamswarmte vast waardoor je niet afkoelt.

Aanbod tussenlaag

3e laag : de beschermende buitenlaag

De (buitenste) kledinglaag beschermt je tegen weer en wind Deze laag vind je in de winkels in de vorm van een hardloopjack. Een goed winddicht jack beschermt je tegen afkoeling van de wind, maar laat tegelijkertijd de overtollige lichaamswarmte naar buiten.

Aanbod buitenlaag

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.