Shinsplit en de Podotherapeut

Onlangs begon ik na een pauze van drie jaar weer met hardlopen. Dat dat niet zonder slag of stoot ging lees je in mijn vorige blog.

Naar de podotherapeut

Elf december mocht ik weer naar de podotherapeut en dat vond ik best spannend. Wat als hij zegt dat mijn voeten zo slecht zijn dat ik beter kan stoppen met lopen?! Dat wil ik echt niet.
Met lichte zenuwen ging ik er heen en al snel werd ik binnen geroepen. Eerst de klachten doornemen. Daarna moest ik een paar keer heen en weer lopen en  op een bank zitten. Daar voelde hij aan mijn voeten of ze te soepel of te stijf waren. Hij mompelde wat in zichzelf en typte van alles in zijn computer, ook moest ik op een soort glazen plaat staan die de drukplekken vast legt. Vaak hebben ze die apparaten ook in een goede hardloopzaak. Eenmaal dat gedaan moest ik mee naar een kamer daar stond een soort scanapparaat waar ik mijn voet op moest zetten. Er werd van elke voet een scan gemaakt. Aan de hand van die scan werd een 3d foto gemaakt en wordt er een zooltje gemaakt die precies geschikt is voor mijn voeten.
Tien januari mag ik ze ophalen, dan moet ik eerst twee weken de zolen in mijn eigen schoenen doen om ze in te lopen en daarna mag ik voorzichtig rustig aan gaan hardlopen. Tot nu toe loop ik nog op de schoenen die ik heb, die dus te groot blijken te zijn…

13 december mocht ik weer naar “Shinsplit Stop”, de vorige keer deed echt goed zeer. De blauwe plekken waren nog niet weg en er kwamen alweer nieuwe. Dit keer waren ze gelukkig al weggetrokken dus zag ik er iets minder tegen op. Fijn was het zeker niet, maar het deed gelukkig iets minder zeer.
In het nieuwe jaar nog 1 keertje heen.
Tot nu toe lijkt het goed te helpen, ik heb geen klachten meer gehad sinds ik onder behandeling ben. Nu ben ik ook nog maar bij les 5 van Start2Run dus hoe dat zich voort gaat ontwikkelen moet ik nog aan kijken…

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.