Podcast met Roy Hoornweg; een Nederlandse hardloper van wereldklasse

foto eigendom van Papendrecht Verrast

Het record ‘marathon hardlopen op een loopband’ staat nu nog op naam van de Amerikaan Tyler Andrews met een tijd van 2:17:56.  Onlangs kwam de Papendrechtse topatleet Roy Hoornweg (33) in zijn eigen woonplaats in actie op zo’n loopband. Zijn doel: het record uit the Guinness Book of Records verbreken.

Samen met vele toeschouwers registreerden camera’s en 3 juryleden van het Guinness Book of Records de poging van Roy. Op Youtube was deze poging live te volgen en is nog steeds terug te zien. De poging van Roy Hoornweg had een bijkomend doel. Met deze recordpoging wilde hij geld in te zamelen om zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hij heeft geen A-status, moet daarom alles zelf betalen en heeft ongeveer 20.000 euro nodig.

Op zijn eigen website somt Roy zijn andere doelen op, waaronder ‘de snelste haas ter wereld op de lange afstand worden’ en ‘een lage 1.03 op de halve marathon. Overigens wist hij in 2021 nog als beste Nederlander de NN Marathon Rotterdam te finishen. Tijdens zijn debuut op de marathon zette hij in Rotterdam een tijd van 2:16:38 neer. Eerder al hielp hij als pacer om vijf Afrikaanse marathontoppers aan een wereldrecord te helpen.

Hardlooppodcast “De Pacer”

Overigens lukte het door een krampaanval en stroomuitval Roy Hoornweg niet om het record op de loophand te verslaan. Over die recordpoging en zijn verlangen om deel te kunnen nemen aan de spelen in Parijs, de mooiste en lelijkste atletiekbanen, de verdiensten van een pacer vertelt hij in de hardlooppodcast van het Algemeen Dagblad “De Pacer” 

Luister deze podcast via Spotify (of via AD.nl):

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.