De Red Bull 400, de steilste hardloopwedstrijd

Red Bull 400Dit jaar wordt op zondag 25 mei 2014 in Oostenrijk een bizarre hardloopwedstrijd georganiseerd: de Red Bull 400

Red Bull; bekend van dat mierzoete energiedrankje EN de diverse gave sportevenementen zit achter deze steilste hardloopwedstrijd van Europa.

De ingrediënten:

  • maffe hardlopers
  • een parcours van ‘slechts’ 400 meter
  • een skischans met  een stijgingspercentage van 79% (!!!!!)

In het Oostenrijkse Tauplitz/Bad Mitterndorf zal op 25 mei 2014 een selecte groep hardlopers of kan ik beter zeggen ‘hardklauteraars’ een parcours overbruggen van 400 meter. Een makkie hoor ik je zeggen. De wedstrijd start echter onder aan een skischans en binnen no-time moeten de sporters naar boven zien te klauteren. Geen wedstrijd voor watjes, want je beenspieren krijgen het de eerste meters al zwaar te verduren.

Dit evenement van dichtbij volgen, zonder moe te worden en af te reizen naar Oostenrijk? Volg dan Pieter Bulsink van Fitcollege.nl. Piet neemt zelf deel aan de Red Bull 400 en gaat proberen om vanuit Oostenrijk voor ons een videoblog te maken zodat we een beetje een indruk krijgen, wat voor een unieke uitdaging dit is. Tijdens de race zal hij bovendien met een GoPro op zijn hoofd lopen om mooie beelden van de race te maken.

Wil je alvast een indruk van dit gave evenement krijgen? Bekijk dan de bovenstaande video met de beelden van de editie van vorig jaar:

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.