De eerste StrongSisterRun

Op vijf september was de eerste StrongSisterRun, een ‘girls-only’ obstakelrun. Een parcours van 7 kilometer met 22 hindernissen zorgde voor veel plezier, een nat pak en trek in meer.

De aanloop

In de aanloop naar deze eerste editie werden maandelijkse booty challenges georganiseerd. Die bereidden je voor op de daadwerkelijke run. Ik deed in mei mee. Was ik blij mee, want dingen zoals een koude rivier oversteken en over schuttingen klimmen zijn geen onderdeel van mijn normale trainingen.Strong Sister Run

De run

Ietwat zenuwachtig verscheen ik met ruim 3000 ‘sisters’ aan de start. Het terrein was toen al goed voor een generale modderloop-repetitie, dankzij veel regen vooraf. Grappig dat je nog probeert je schoenen schoon te houden. Totaal zinloos, gezien het evenement waaraan je deelneemt. Na een opzwepende warming up werd het startschot gegeven. Tijd om te knallen en de zenuwen achter ons te laten! De start was veelbelovend, met de metershoge ‘Skyfall’. Een enorme waterglijbaan die uitkomt in een bak (modder)water. Dat is één! Als een lange, kleurrijke slang renden we naar de volgende hindernissen. De kleurrijke uitdossingen werden al snel bedekt door een dikke laag stinkende smurrie, dankzij de modderbaden. Onderweg stonden overal toeschouwers en ik kon de neiging bijna niet weerstaan om deze onbekenden een lekker modderige knuffel of plakkerige high five te geven (hehe). Voor de finish kregen we de kans ons goed af te spoelen dankzij een schuimbad en twee keer een duik in het water van de Regge. Het went echt!

De afdronk

Na een dik uur (1.11:09) zat het erop. Einde van een topevenement. Goed georganiseerd, mooie voorbereidingsmogelijkheden en een fijne sfeer. Een hoge funfactor, zoals beloofd. Daardoor wel wat minder échte uitdaging, wat meer vertraging onderweg en wat honger naar meer. Tijd voor the next level! Tips zijn welkom!

Wil je volgend jaar meedoen aan de StrongSisterRun? De inschrijving is al geopend!

Bekijk hier de video met de 1e highlights

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.