3 warming up oefeningen voor hardlopers


Tips: 
  • download: e-book "hardlopen in 5 stappen"
  • download: hardloop-en fitnessschema's
  • koop: hardloopkleding en accessoires
  • volg ons op instagram & facebook

warming-up voor hardlopersEen warming-up doen voor je begint met hardlopen; nodig of overbodig? Beginners, gevorderde hardlopers en wetenschappers zijn het niet met elkaar eens. Voorkomt een gedegen warming-up vervelende hardloopblessures? Ik durf het niet te zeggen. Een ieder heeft daar een andere mening over. Van een dynamische warming-up (je spieren opwarmen door te bewegen) is echter niemand slechter geworden.

De onderstaande oefeningen zorgen voor een verantwoorde warming-up en bevorderen de lenigheid. Neem een paar minuten de tijd voordat je begint met je hardloopsessie.

Maar eerst dit !

Het rekken van koude spieren is ten sterkste af te raden. Voor je met de onderstaande oefeningen aan de slag gaat, is het belangrijk dat je je spieren licht opwarmt. Dat doe je door eenvoudig 3 tot 5 minuten op laag tempo hard te lopen.

Oefening 1 : Zijwaartse Squat

Ga met je voeten op ongeveer twee keer schouderbreedte staan. Houdt je rechterbeen recht terwijl je je heupen naar achter en naar links duwt. Buig vervolgens je linkerknie en zak met je bovenlichaam naar beneden, totdat je linkerheup zich parallel aan de grond bevindt.Ga terug naar het begin. Herhaal 5 keer per been.

Oefening 2: Stap Achteruit

Ga met je voeten op heupbreedte staan.  Stap met je rechterbeen naar achter en stap langzaam met je bovenlichaam naar beneden, totdat je rechterknie bijna de grond raakt. Kom weer omhoog. Herhaal 5 keer per been.

Oefening 3 : Rups

Ga met je voeten op heupbreedte staan. Breng langzaam je handen naar de grond en ‘loop’ hiermee naar voren, totdat je in een push-uphouding hangt. Pauzeer even en loop dan met je voeten naar je handen. Herhaal deze oefening 5 keer.

 

Lees ook:
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.