Onderweg

foto credits: Ineke Vroling

De afgelopen maanden was ik onderweg. Alles stond in het teken van vrijdag 2 maart. Want dan ga ik verder en langer hardlopen dan ik ooit gedaan heb.

Op die dag ga ik 50 kilometer hardlopen om aandacht te vragen voor alle vormen van dystrofie. Ik probeer hiermee ook geld op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Inmiddels zijn er al aardig wat donaties binnen en hopelijk komen er nog velen bij. In lokale kranten mocht ik mijn verhaal doen. Dus ook de aandacht is er. En hoe zit het met mijn benen?

Ja, want nu moet ik toch echt van Den Helder naar Alkmaar gaan hardlopen. Over duinen. Over strand. Over dijken. Beloofd is beloofd. Met de conditie en de benen zit het tot nu toe goed. Eind vorig jaar had ik al een aantal keer de 20 kilometer bereikt tijdens trainingsrondjes. Begin dit jaar liep ik tijdens de Mijl van de Weere twee afstanden achter elkaar, de mijl en de 5 mijl. Op beide afstanden ging het ontzettend goed. Bij de mijl mocht ik, na een inhaalrace in de tweede helft van de run, zelfs de eerste prijs in ontvangst nemen. In februari liep ik de halve marathon bij de Groet uit Schoorl Run. Een laatste test. En die verliep prima. Door goed te eten en drinken bleef ik tot het laatst energie over houden. Het resulteerde zelfs in een persoonlijk record: 1:39:59. En dat met een aantal heuvels onderweg!

Natuurlijk zal de 50 kilometer heel anders zijn. Ik zal rustiger moeten lopen en nog meer moeten eten en drinken. De laatste voorbereidingen zijn nu aanstaande. Samen met mijn ‘bijrijder’ (fietser) zal ik op 2 maart naar Den Helder reizen om daar rond 11:00 uur de Doei Dystrofie Loop te starten. Mij volgen kan via Facebook of Instagram.

Een steentje bijdragen? Een donatie doen kan via de actiepagina. De laatste 5 kilometer meelopen kan ook! Uiteraard met een donatie als tegenprestatie. We verzamelen rond 15:00 uur bij het houten informatie bord bij ingang Noord van recreatiegebied Geestmerambacht.

Doei!

Spierfonds: https://www.spieractie.nl/actie/doeidystrofie
Eerste training: http://www.hardloop.net/wie-niet-waagt/
Blogs van Sander: http://www.hardloop.net/author/sander/

Lees ook:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.