hardloopschema 60 min.

in 12 weken 60 min onafgebroken leren hardlopen

Hardlopen kan een enorme uitdaging zijn. Opgeven is daarbij soms makkelijker dan doorzetten. Een hardloopschema helpt je doorzetten, waardoor het bereiken van je hardloopdoelen haalbaar is. Of dat nu 30 minuten hardlopen, een (halve) marathon uitlopen of iets anders is.

10 km / 60 minuten hardloopschema

De tien kilometer afstand is een van de meest populaire hardloopafstanden. Voor beginnende hardlopers een haalbaar doel en voor ervaren hardlopers een mooie afstand om een PR neer te zetten of te verbreken. Darnaast is er enorm veel keuze in hardloopwedstrijden waarbij de afstand 10 km is. Elk weekend zijn er meerdere in Nederland waaraan je kunt deelnemen. Onderstaand gratis hardloopschema helpt je bij het trainen voor een afstand van 10 kilometer / 60 minuten onafgebroken hardlopen.

Het onderstaande hardloopschema is geschikt voor iedereen die eerder ons hardloopschema ‘30 minuten onafgebroken hardlopen‘ of het ‘hardlopen met Evy schema‘ heeft gevolgd of elke andere hardloper die in staat is 5 km of 30 minuten onafgebroken hard te lopen en is op zoek is naar de volgende uitdaging.

Uitleg Hardloopschema 10 km

Volg het onderstaande schema en je bent na 12 weken op basis van 3 dagen hardlopen per week in staat om, 60 minuten / 10 km onafgebroken te hardlopen. Het schema is zo opgesteld dat hardlopen wordt afgewisseld met wandelen. Veel succes!!

Per training wordt de totale trainingstijd aangegeven.

Zorg altijd voor minimaal 24 uur rust tussen de hardlooptrainingen. Spierpijn is prima, maar raadpleeg bij echte pijn of twijfel over de gezondheid altijd de huisarts!

Uitleg: h= hardlopen, w=wandelen
bijvoorbeeld: 2h betekent 2 minuten hardlopen, 2w betekent 2 minuten rustig wandelen.

Open/download Hardloopschema ’10 km / 60 minuten hardlopen’

preview schema:

gratis hardloopschema 10 km

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:
Reacties
Loading...