hardloopschema 30 min.

Leer in 12 weken 30 minuten onafgebroken hardlopen

Het onderstaande hardloopschema is uitermate geschikt voor iedereen die nog nooit heeft hard gelopen. Dit hardloopschema zorgt ervoor dat je na 12 weken in staat bent om 30 minuten onafgebroken te hardlopen. Met dit schema dien je 3x per week te hardlopen, afgewisseld met wandelen. Zorg dat je altijd 24 uur rust neemt tussen de trainingen. Train bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag of zondag. Daarmee geef je spieren, gewrichten en pezen de kans te herstellen van de inspanningen.

Train bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag of zondag. Daarmee geef je spieren, gewrichten en pezen de kans te herstellen van de inspaningen. Spierpijn is prima, maar raadpleeg bij echte pijn of twijfel over de gezondheid altijd de huisarts!

Mocht je last hebben van behoorlijk overwicht, raadpleeg dan eerst de huisarts.

Hardloopschema 30 minuten (uitleg)

Voor iedere sessie is een warming up van 3 tot 5 minuten wandelen noodzakelijk om je spieren op te warmen. Wandel na iedere sessie ook 3 tot 5 minuten om je lichaam af te laten koelen en je hartslag weer omlaag te krijgen. Vervolgens nog 5 minuten lichtjes stretchen.

Uitleg: h= hardlopen, w=wandelen
bijvoorbeeld: 2h betekent 2 minuten hardlopen, 2w betekent 2 minuten rustig wandelen.

Open/download Hardloopschema 5km / 30 min.

preview: hardloopschema 30 minuten onafgebroken hardlopen

Beginners hardloop schema 5 km

 

Lees ook:
Reacties
Loading...