hardloopschema 10 km

Loop jij binnen 12 weken tijd 10 km binnen het uur?

Het onderstaande hardloopschema is uitermate geschikt voor iedereen die al enige loopervaring heeft en in staat is om 5 km onafgebroken te hardlopen.

Dankzij dit hardloopschema ben je na 12 weken in staat om 10 km onafgebroken te hardlopen. Met dit schema dien je 3x per week te hardlopen, afgewandeld met wandelen. Zorg dat je altijd 24 uur rust neemt tussen de trainingen. Train bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zaterdag of zondag. Daarmee geef je spieren, gewrichten en pezen de kans te herstellen van de inspanningen.

Mocht je last hebben van behoorlijk overwicht, raadpleeg dan eerst de huisarts. Vaststellen of er sprake is van overgewicht? Gebruik onze gratis BMI-calculator. Voor iedere sessie is een warming up van 3 tot 5 minuten wandelen noodzakelijk om je spieren op te warmen. Wandel na iedere sessie ook 3 tot 5 minuten om je lichaam af te laten koelen en je hartslag weer omlaag te krijgen. Vervolgens nog 5 minuten lichtjes stretchen.

10 km hardloopschema downloaden

De tien kilometer afstand is een van de meest populaire hardloopafstanden. Voor beginnende hardlopers een haalbaar doel en voor ervaren hardlopers een mooie afstand om een PR neer te zetten of te verbreken. Darnaast is er enorm veel keuze in hardloopwedstrijden waarbij de afstand 10 km is. Elk weekend zijn er meerdere in Nederland waaraan je kunt deelnemen. Onderstaand gratis hardloopschema helpt je bij het trainen voor een afstand van 10 kilometer / 60 minuten onafgebroken hardlopen.

Het onderstaande hardloopschema is geschikt voor iedereen die eerder ons hardloopschema ‘30 minuten onafgebroken hardlopen‘ of het ‘hardlopen met Evy schema‘ heeft gevolgd of elke andere hardloper die in staat is 5 km of 30 minuten onafgebroken hard te lopen en is op zoek is naar de volgende uitdaging.

Uitleg Hardloopschema 10 km

Volg het onderstaande schema en je bent na 12 weken op basis van 3 dagen hardlopen per week in staat om, 60 minuten / 10 km onafgebroken te hardlopen. Het schema is zo opgesteld dat hardlopen wordt afgewisseld met wandelen. Veel succes!!

Per training wordt de totale trainingstijd aangegeven.

Zorg altijd voor minimaal 24 uur rust tussen de hardlooptrainingen. Spierpijn is prima, maar raadpleeg bij echte pijn of twijfel over de gezondheid altijd de huisarts!

Uitleg: h= hardlopen, w=wandelen
bijvoorbeeld: 2h betekent 2 minuten hardlopen, 2w betekent 2 minuten rustig wandelen.

Open/download Hardloopschema ’10 km hardlopen’

preview schema:

gratis hardloopschema 10 km

Lees ook:
Reacties
Loading...